Barnskötare sökes till Ärtgårdens förskola

Malmö stad · Malmö

·

Ansök senast 15 nov.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen

Ärtgårdens förskola har sex avdelningar varav fyra för yngre barn och två för äldre. Förskolan ligger i anslutning till Ärtholmens koloniområde men nära till parker och lekplatser. Förskolan har en stor och lummig gård som används flitigt. På gården odlar alla avdelningar och har gemensamma aktiviteter och stationer. Förskolan har arbetat mycket med pedagogiska miljöer och att skapa en intressant och utmanande lärmiljö. I förskolans mitt ligger torget och ateljén som utvecklas och omformas kontinuerligt av pedagogerna. I förskolans kök lagar vår kock god och ekologisk mat från grunden.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med resten av arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att erbjuda en trygg omsorg och stimulera barnens utveckling och lärande. Alla barnskötare i Malmö stad har schemalagd tid (2 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Alla pedagoger på förskolan ingår i en forumgrupp som träffas och reflekterar tillsammans för att vidareutveckla förskolans arbete. Förskolan har högt till tak och har ständiga diskussioner om förhållningssätt och pedagogiska ställningstagande. Alla avdelningar dokumenterar löpande i en dokumentationsslinga och reflekterar tillsammans med stöd av förste förskollärare för att föra avdelningens arbete framåt. Förskolan har en positiv atmosfär och goda möjligheter finns för att driva utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du bör vara insatt i förskolans styrdokument och ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och en positiv anda. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.

Förutom goda kunskaper om läroplanen vill vi att du har erfarenhet av att arbeta tematiskt och ämnesintegrerat i förskolan. Eftersom tjänsten är på en yngre barns avdelning ser vi att du har brinnande intresse för de yngsta barnen och de särskilda pedagogiska ställningstagande som mötet med de yngsta kräver. Du bör också ha erfarenhet av dokumentation som arbetssätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-01-02

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Anna Lundquist

0768-994081