Jobbsafari är en del avschibsted logo

Avgiftsadministratör sökes på månadsvikariat till Myndighetsavdelningen

Avgiftsadministratör sökes på månadsvikariat till Myndighetsavdelningen

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 17 dec.

Heltid · Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Myndighetsavdelningen i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är en relativt ny avdelning.
Professionerna i myndigheten beslutar utifrån sina uppdrag om behov av bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL) och insatser utifrån Hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Avdelningen är organiserad i tre enheter varav avgiftsadministrationen ingår i enheten för Avgifter, boende och förmedling. På enheten arbetar vi tillsammans med biståndshandläggare, utvecklingssekreterare, sekreterare och assistenter.

Inom avgiftsadministrationen arbetar 11 avgiftshandläggare fördelade på tre team. Varje team ansvarar för ett geografiskt område. Vi sitter i ljusa och nyrenoverade lokaler i centrala Malmö, på Storgatan, med närhet till allt vad staden har att erbjuda.

Arbetsuppgifter

Som avgiftshandläggare kommer du att hantera avgiftsärenden för personer bosatta i ordinärt och särskilt boende, det vill säga att utreda den enskildes avgiftsutrymme och att fatta beslut om och följa upp avgifter enligt 8 kap Socialtjänstlagen och kommunens regelverk.

I arbete ingår även att hantera överklagningsärenden. Du kommer att arbeta i Procapita avgiftssystem verksamhetssystemet Procapita. Du kommer även att ha kontakt med brukare, deras närstående och andra samarbetspartners både internt och externt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med gymnasial utbildning inom administration/ekonomi eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för arbetsuppgifterna. Det är nödvändigt att du har mycket god datorvana och det är bra om du har erfarenhet av arbete i Procapita. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med diarieföring och arkivering. Du har minst ett års erfarenhet av arbete med avgiftsadministration och har du arbetat med myndighetsutövning är det en fördel.

Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och kunna förklara dina beslut på ett klart och tydligt sätt. Det är meriterande om du dessutom har andra språkkunskaper.

Som medarbetare ska du ha förmåga att på ett pedagogiskt sätt informera om avgifter för enskilda personer samt ha en god analytisk förmåga. Det krävs även en god förmåga att kunna möta varje enskild person och dennes närstående utifrån deras individuella situation och behov. I utbildningssyfte ska du kunna förmedla en muntlig framställning. Du har sinne för ordning och kan självständigt kan planera ditt arbete. Du har ett vänligt bemötande, är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta.

Om arbetsplatsen

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Var med och bygg morgondagens vård och omsorg - Malmö behöver dig! Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-02-15 - 2022-04-30

Vi tillämpar löpande urval och kan därför komma att kalla till intervju innan annonsens sista publiceringsdag.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Eva Ersson

040-346255

Dela jobbannonsen

Anmäl annons