Avdelningschef till Inköpsenheten

Försvarsmakten · Arboga

·

Ansök senast 20 sep.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du en erfaren chef med kunskap inom inköpsverksamhet? Vi söker en chef till avdelningen för IT varor & tjänster då den nuvarande avdelningschefen fått ett annat jobb inom Försvarsmakten.

Om enheten

Inköpsenheten ingår i förbandet Försvarsmaktens HR-centrum. Enheten ansvarar för att sammanhålla och genomföra Försvarsmaktens inköp. I uppdraget ingår även ansvaret för leverantörskontakter från marknadsdialog till förvaltning och uppföljning. Vi består av ca 100 medarbetare fördelade på fem avdelningar. Vi är Försvarsmaktens specialister inom inköp och bedriver strategsikt inköp genom kategoristyrning.

Förutom spännande arbetsuppgifter och har vi andra fina förmåner inom Försvarsmakten, en mycket uppskattad förmån är exempelvis att vi tränar tre timmar i veckan på arbetstid. Samtidigt som vi arbetar hårt för att nå våra mål värdesätter vi också balans mellan arbete och fritid.

Dina uppgifter som avdelningschef
Som avdelningschef för IT varor & tjänster har du personalansvar för 25 medarbetare inklusive två kategoriledare som rapporterar till dig. Som avdelningschef ingår du i ledningsgruppen och du rapporterar direkt till enhetschefen. I rollen ingår både ett personal-och verksamhetsansvar med fokus på att leda, utveckla och följa upp verksamheten, som har fokus på Inköp, upphandlingar och kategoristyrning. I arbetsuppgifterna ingår att:
 • Säkerställa att gällande lagar, instruktioner och övriga föreskrifter följs.
 • Säkerställa att uppgifter och mål som framgår av inköpsenhetens verksamhetsplan uppnås.
 • Skapa förutsättningar för att avdelningen att hantera dessa uppgifter inom inköp, upphandlingar och kategoristyrning.
Du har en bred kontaktyta som består av kollegor inom enheten och representanter från Försvarsmaktens Högkvarter. Du kommer även ha nära samarbete med uppdragsgivare och övriga ledningsfunktioner inom förbandet. Som avdelningschef är det viktigt att du upprätthåller ett gott ledarskap i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund.

Kvalifikationer
 • Akademisk examen eller motsvarande relevant kompetens
 • Några års erfarenhet i en roll som chef med personalansvar i en större organisation
 • Goda kunskaper och erfarenhet av inköp-och upphandlingsverksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta med inköp enligt kategoristyrningsmetoden
 • Goda kunskaper i MS Office (Power Point, Excel, Word)
 • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skift
Meriterande
 • Kunskap inom förvaltningsrätt, avtalsrätt och köprätt
 • SAP och Business Objects
Personliga egenskaper
För att lyckas krävs det att du har ett helhetsperspektiv i både operativa och strategiska frågor och kan på ett problemlösande förhållningssätt analysera de uppgifter du står inför. Du är även tydlig i ditt ledarskap och har förmågan att komma till snabba och genomtänka beslut. Du har förmågan att förstå specialistområden inom inköpsverksamhet och främjar samarbete inom enheten genom att skapa goda relationer och säkerställa kvalitet genom god struktur. Vidare innehar du en hög grad av stabilititet, integritet och personlig mognad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via Försvarsmaktens hemsida genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Christina Holm, nuvarande avdelningschef IT varor & tjänster eller Ingela Kostet, chef Inköpsenheten, Vxl: 0505-45 10 00.

Fackliga kontaktpersoner nås via växeln: 0505 - 45 10 00
SEKO Åsa Karlsson
SACO Madeleine Bagge
OFR/S Freddy Tullgren (nås via 08-402 40 00)
OFR/O Therese Krabu

Övrigt:
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Befattning är placerad på Försvarsmaktens HR Centrum i Arboga.
Resor i arbetet förekommer ca en till två dagar i veckan.

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-20.
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Arboga