Jobbsafari är en del avschibsted logo

Automationstekniker

SVAPPAVAARA · Gällivare · Ansök senast 6 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om företaget / verksamheten

LKAB:s dagbrottsgruvor finns i Svappavaara, fyra mil sydost om Kiruna. I dessa dagbrott losshåller vi järnmalm genom att borra, spränga, för att sedan krossa och sovra malmen till ett rågods för pelletstillverkning. I vår verksamhet ingår även malmförädling i vårt anrikningsverk och pelletsverk. I Svappavaara erbjuder vi dig en arbetsplats i en familjär miljö med stark sammanhållning i kombination med stora möjligheter till friluftsliv, att utvecklas i din tjänst och få vänner för livet.

Om tjänsten

Vi söker nu automationstekniker till Automation Svappavaara som kommer att arbeta mot instrument och el-underhåll.

Ett arbete där du tillsammans med andra automationstekniker kommer ansvara för driftnära förebyggande och avhjälpande underhåll av verksamheternas elanläggningar. Gruppen har nära samarbete med systemingenjörer/tekniker och driftsoperatörer vid felsökning och optimeringar av automations utrustningar i Svappavaaras förädlingsverk, ytterområden, fastigheter och dagbrotten Mertainen, Leveäniemi och Gruvbergets anläggningar. Det innebär att du arbetar med både periodiskt återkommande underhåll som inspektioner, kontroller, service och kalibreringar av mätutrustningar och instrument, samt stor del akut felsökning och reparation.


Arbetet omfattar även:

- Installation och nymontage av elutrustningar, instrument, reglerutrustning och automationssystem.

- Optimering av reglerkretsar och anpassning av mätutrustning mot varandra.

- Mindre programmeringsarbeten i processdatorsystemen.

- Medverkan i förbättrings- och projektgrupper.

- Kontakter med interna och externa leverantörer.


Dina kvalifikationer

Vi söker ansvarstagande Automationstekniker. Du bör vara flexibel och trivas med att arbeta både självständigt och i grupp. Du bör helst ha några års erfarenhet inom yrket.

Vi söker dig med en gymnasial el-utbildning eller motsvarande. Tjänsten kräver B-körkort. Kunskaper inom processtyrsystem, instrumentering, svagströmsanläggningar, ställverk och drivsystem, installation är meriterande. Självklart är Auktorisation också meriterande. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.


Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Malmfälten samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.


Övrig information

Skiftgång K2, det vill säga Förmiddag, eftermiddag sedan ledigvecka.

Urval och intervjuer sker löpande, därför kan tjänsten bli tillsatt innan sista ansökningsdatum.

Välkommen in med CV och personligt brev senast 6 december 2020.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Produktionschef Automation Niclas Lindmark 0980–71758.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SVAPPAVAARA

Placering

Gällivare

Kontaktperson

Luossavaara-Kiirunavaara AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons