Jobbsafari är en del avschibsted logo

Automationsingenjör till VA

Östersunds kommun · Östersund · Ansök senast 30 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Östersund växer! Utveckling av kommunen pågår i många stora och små stadsutvecklingsprojekt där nya stadsdelar, bostäder, service, kommunikationer, anläggningar och offentliga ytor planeras. En hållbar tillväxt är utgångspunkten i allt vårt arbete.

Sektorn Avfall VA är en trivsam arbetsplats med snart 100 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till mötes. Sektorn arbetar med både avfall och VA och ansvarar för drift, underhåll och utveckling av vattenverk, avloppsreningsverk, avfallsanläggning, återvinningscentraler med mera.

De närmaste åren kommer ett stort investeringsprogram att genomföras vid Minnesgärdet, som är Östersunds största vattenverk. Enheten Dricksvatten och Automation behöver utöka bemanningen och söker därför förstärkning till avdelningen Automation.

Arbetsuppgifter
Rollen som automationsingenjör innefattar främst elkonstruktion samt programmering. Kanske är du idag Automationsingenjör, elkonstruktör eller elektriker med god erfarenhet och vill fördjupa dig inom automation.

Hos oss har du en viktig roll i arbetet med att utveckla och optimera våra maskiner och anläggningar. Du är kreativ och hittar funktionella lösningar, håller dig uppdaterad inom den senaste tekniken samt deltar i projekt för att driftsätta ny utrustning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Elkonstruktion av styrsystem och automatikskåp (CAD, Elprocad)
  • Programmering, PLC-system
  • HMI-system och SCADA
  • Driftsättning
  • Projektering
Du ingår i en arbetsgrupp om idag fyra personer och kommer att ha en viss delaktighet i utvecklingen av verksamheten.

Kvalifikationer
Högskole-/Universitetsutbildning inom automation, el, eller motsvarande erfarenhet är ett krav för tjänsten. Vi ser gärna att du har några års praktisk erfaranhet och är lösningsorienterad. Erfarenhet inom VA-teknik eller elkonstruktion (CAD) är meriterande.

B-körkort erfordras. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Befattningen är säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Rekrytering kan ske löpande.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Östersunds kommun

Placering

Östersund

Kontaktperson

063-14 30 00

Dela jobbannonsen

Anmäl annons