Jobbsafari är en del avschibsted logo

Automation Engineer till TruckCam

TruckCam · Nyköping · Ansök senast 21 aug.

Heltid · Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Inledning:
Har du ett brinnande teknikintresse och vill vara med och utveckla framtidens teknik hos TruckCam? Perfekt! Nu söker vi dig som vill ut och se världen i rollen som Automation Engineer med placering i Katrineholm men får världen som arbetsplats i samband med resor till TruckCams kunder! Varmt välkommen med din ansökan.

Information om tjänsten
TruckCam, som numera är en del av Snap-on Inc. har sedan 2001 försett världens ledande lastbils- och busstillverkare med egenutvecklad kamerateknik för mätning av hjulvinklar och sensor-kalibrering. Hos TruckCam i Katrineholm får du arbeta i teknikens framkant i en familjär organisation tillsammans med totalt 35 kollegor i nya trevliga lokaler.

Professionals Nord söker nu för TruckCams räkning deras nästa Automation Engineer. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Truckcam under ca 12 månader. Med goda chanser till förlängning, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Truckcams önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se.


Arbetsuppgifter

I rollen som Automation Engineer blir du en viktig del av verksamheten där du bidrar med din goda kompetens till TruckCams kunder runt om i världen. De arbetar i projektform och har ett nära samarbete med varandra och kunden. På TruckCam utvecklar de både mjukvara och hårdvara själva och varje kundprojekt är anpassat till kundens önskemål och behov. Ca 30 % av rollen är du ute på resande fot och besöker TruckCams kunder i bland annat USA, Mexico och Europa för att leverera, installera och underhålla deras produkter.

Exempel på arbetsuppgifter är:
  • Utveckla och underhålla automations- och ellösningar enligt specifikationer och krav.
  • Delta i produktutvecklingsprojekt och säkra egen kompetens gällande utveckling av automationslösningar globalt.
  • Installation och driftsättning av kundprojekt, både back-office och hos kunder över hela världen.
  • Stödja produktionen gällande frågor relaterade till automatisering och inbyggda system.
  • Specificera och stötta leverantörer gällande krav på automationssystem.
  • Skriva tekniska rapporter och stödja leverantörer angående systemkrav.
Vi söker dig som:
Har en relevant utbildning som teknisk ingenjör eller motsvarande samt något eller några års praktisk erfarenhet från arbete som automationstekniker, automationsingenjör eller likvärdigt. Vidare har du erfarenhet av PLC-programmering, främst inom Siemens. Vi ser även att du har arbetat med Eplan, Source control som API samt att du har erfarenhet av att skriva tekniska rapporter. Då arbetet sker runt om i världen har du även mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av C# och SICK.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos TruckCam. För rollen krävs det att du har ett genuint teknikintresse och en vilja att förstå hur våra system används. Vi ser även att du har en vilja att arbeta praktiskt och besitter god samarbetsförmåga där du kan arbeta såväl självständigt som i team.

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Katrineholm
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Emma Grundin

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

TruckCam

Placering

Nyköping

Dela jobbannonsen

Anmäl annons