Jobbsafari är en del avschibsted logo

Arriva söker rangerare till Tvärbanan och Nockebybanan

Arriva söker rangerare till Tvärbanan och Nockebybanan

Arriva Sverige AB · Stockholm · Ansök senast 30 okt.

Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Miljö och säkerhet är viktiga delar av människors vardag och som ett led i detta pågår utbyggnad av spårtrafiken i Stockholm. Underhållsavdelningen på Ulvsundadepån sköter service och underhåll på spårvagnar A32 och A35 på Nockebybanan och Tvärbanan. Vi söker nu en serviceinriktad Rangerare till depån. Är du en säkerhetsmedveten person som gillar att ge service och vill vara en del av ett härligt team är det här arbetet perfekt för dig!

Din uppgift

I tjänsten som Rangerare ansvarar du för att planeringen av tursättningen utförs, att omfördela tåg/fordon vid avvikelser från ordinarie omlopp samt ansvarar för att tursättningslistan uppdateras.

Du ansvarar även för att trafiksäkert rangeringsarbete utförs enligt spårvägs direktiv samt att säkerställa att rätt fordon kommer till rätt arbetsplats för reparation och underhåll.

Efter utfört underhåll ansvarar rangeraren för att fordon ställs upp rätt plats, och att enbart godkända fordon tas ut i trafiken.

Förutom detta innefattar tjänsten lättare underhåll, rapportering i datorsystem, viss vagnstädning, samt utvändigtvätt. Du kommer att ha ett tätt samarbete med trafikledningen. Arbetet utförs i våra depåer Ulvsunda och Bromma. Arbetet bedrivs på dagtid. Vid behov kan skiftarbete förekomma.

För att kunna utföra arbetet kommer du att få utbildning för framföra spårfordon på depåområdet.

Din bakgrund

Vi ser helst att Du har teknisk utbildning. Har du tidigare arbetat med spårfordon är det en merit. Datavana och B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper

Säkerhet och service är grunden för vårt arbete och det är därför viktigt att du är noggrann och säkerhetsmedveten i allt du gör. Du har en god förmåga att arbeta självständigt likväl som i grupp. Du är serviceminded och ansvarstagande. För att komma i fråga för anställning måste du uppfylla de i transportstyrelsens föreskrifter uppställda krav på hälsotillstånd.

Ansökningsprocess

Då vår urvalsprocess sker löpande ser vi gärna att din ansökan är oss tillhanda så snart som möjligt, dock senast den 30:e september 2021. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför kvinnliga sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser fram emot din ansökan! Du ansöker genom att klicka på länken nedan. För mer information Kontakta Verkstadschef Johan Wessman på Ulvsundadepån tel:072 180 45 01.

Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Arriva Sverige AB

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons