Jobbsafari är en del avschibsted logo

Arméstaben söker Regional produktionsledare Väst, Teknik- och vidmakthållandekontor Mark - Såtenäs

Arméstaben söker Regional produktionsledare Väst, Teknik- och vidmakthållandekontor Mark - Såtenäs

Försvarsmakten · Lidköping · Ansök senast 27 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om enheten
Armén leds sedan 2019 från Enköping genom arméstaben som numera är en egen organisationsenhet (OrgE) vilken består av fyra avdelningar, Stabsavdelningen, Planeringsavdelning, Genomförandeavdelning och Stödavdelning.
Stödavdelningen består av flera sektioner där TVK Mark leder och följer upp vidmakthållande av materielsystem inklusive drift och underhåll för all materiel som lyder under arméchefens materielområdesansvar, vilket till stor del handlar om all markbaserad materiel i Försvarsmakten (FM). Arbetet vid TVK Mark kräver samverkan och samarbeten med andra aktörer. Inom stödavdelningen sker tät kommunikation främst med materiel-sektionen som ansvarar för anskaffandet av materiel och Teknisk chef som ansvarar för designansvaret för materielen. Externa relationer utanför Arméstaben tillhör det normala och vanligtvis med andra delar av Försvarsmakten och andra myndigheter tex. Försvarets materielverk (FMV) samt med civila leverantörer. TVK Mark består av flera underordnade detaljkontor med totalt ca 70 medarbetare som finns på nio arbetsorter i landet.

Om tjänsten
Som Regional produktionsledare (RPL) är du länken mellan förband, skolor, verkstäder och TVK Mark rörande den tekniska tjänsten med syfte att informera och stödja inom främst teknisk tjänsteproduktion. Du är väl insatt i Försvarsmaktens materielprocess och drivs av att leda och förbättra materielplanering, materielfördelning och materielunderhåll samt känner för närheten till genomförandet. Region Väst söker nu en produktionsledare med placering på en av dessa orterna Skövde, Karlsborg, Såtenäs, Kvarn, Halmstad och Göteborg.
Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du krigsplaceras inom Arméstaben och ska kunna verka på din befattning i fred, kris och krig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Uppföljning och analys av rapporter
  • Sprida och inhämta information till/från garnisoner, främst genom LBS-möten (Lokal Beredning/Samverkan) eller via Logistikenheterna
  • Delta i centrala arbetsgrupper
  • Samverkan med övriga TVK i FM
  • Stödja vid utveckling av rutiner/processer
  • Delta i resurskontroller som leds av Högkvarteret RPE
Kvalifikationer
  • Yrkesofficersexamen med utbildning till nivå OF3, med teknisk (alt. logistisk) profil
  • Arbetat med materielunderhåll och teknisk tjänst inom FM eller FMV
  • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och gärna engelska
Meriterande
  • Erfarenheter från befattning inom FM materielunderhållsorganisation
  • Erfarenheter från central/regional stab, gärna med logistik och teknisk tjänst
  • Arbetat med planering och kravställning i flera tidsperspektiv och med ekonomiskt ansvar
  • Kännedom om hur FM styrs avseende logistik och i synnerhet teknisk tjänst från HKV ned till OrgE
  • Erfarenhet och kunskaper om teknisk tjänst i systemen Prio och Lift
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har mycket god samarbetsförmåga och van vid att hantera många kontaktytor. Du drivs av att bygga goda relationer och är bekväm i rollen som samordnare. Du är initiativtagande och handlingskraftig samtidigt som du är lyhörd, eftertänksam och ansvarsfull. Att du är serviceinriktad är en förutsättning för att lyckas i din roll likväl som en förmåga att förutse händelseutvecklingar och på så vis undvika oönskade situationer. Rätt person är självständig med ett driv för verksamhetens bästa. Mycket stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning
Tjänstgöringsgrad: heltid
Tillträdesdatum: 2022-06-01 eller tidigare enligt överenskommelse
Arbetsort: Såtenäs - alternativ någon av dessa TVK Marks nuvarande arbetsorter - Skövde, Karlsborg, Såtenäs, Kvarn, Halmstad och Göteborg
Lön: individuell lön enligt FM kollektivavtal
Tjänsten omfattar såväl resor som deltagande i övningar.

Upplysningar om befattningen
Johan Melvinsson, C RPL - 070-848 55 16, johan.melvinsson@mil.se

Fackliga företrädare (nås via FM vxl: 0505 - 45 10 00)
SACO - Jan Johansson
SEKO - Christian Hedberg
OFR/O - Tomas Lahti
OFR/S - Clarence Arnstedt

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 27 februari 2022. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Lidköping

Dela jobbannonsen

Anmäl annons