Arkivarie/Dokumentcontroller

Huge Bostäder AB · Huddinge

·

Ansök senast 13 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Huge Bostäder söker nu en Arkivarie/Dokumentcontroller med intresse för att driva och utveckla arkiv- och informationshanteringsprocesser.

Som Arkivarie stöttar du organisationen i informationshanteringsfrågor genom att upprätta, uppdatera och informera om rådande policys, rutiner och riktlinjer för dokumenthanteringen. I arbetsuppgifterna ingår till exempel att du genomför bevarande- och gallringsutredningar, hanterar förfrågningar och utlämningsärenden samt ordnar och förtecknar.

Information och utbildning av personal i offentlighetslagstiftning och ärendehanteringssystem sker löpande och samordnas med systemförvaltaren. Rollen innefattar även postöppning och diarieföring av centralt inkommande fysisk och digital post.

Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning inom arkiv- och informationsvetenskap
  • 3 års yrkeserfarenhet som Arkivarie
  • Erfarenhet av registratur och digital ärende- och dokumenthantering
  • Goda IT-kunskaper
  • Goda kunskaper i OSL och styrande regelverk
Juridisk kompetens och kunskaper inom informationssäkerhet är meriterande.

Egenskaper
För att trivas och lyckas i rollen som Arkivarie har du en god pedagogisk förmåga och delar gärna med dig av din kunskap till kollegor. Du är lyhörd för organisationens behov och tar initiativ till att utveckla och förbättra. Vidare tror vi att du trivs med bredd och variation i arbetsuppgifterna där ett nära samarbete med övriga i organisationen är en viktig framgångsfaktor.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Huge Bostäder AB

Placering

Huddinge