Arkivarie till Tyresö kommun

Tyresö kommun · Tyresö

·

Ansök senast 20 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vad vi gör och vill
Tyresö kommun växer och det finns ett stort historieintresse hos såväl etablerade Tyresöbor som nyinflyttade. Inför 2021 vill nu kommunen satsa på att skapa ett "Tyresöarkiv". Utöver det befintliga kommunarkivet ska kommunen ta emot och hantera kulturarvsmaterial från såväl privatpersoner som föreningar eller andra. Vill du vara med och bygga upp en efterlängtad verksamhet som gör många människor glada?

Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta eget ansvar. Som anställd i Tyresö kommun erbjuds du subventionerad friskvård, årsarbetstid, semesterväxling och möjlighet till distansarbete.

Om tjänsten
Tjänsten är placerad på kommunkansliet, där du under det första året är den som organiserar arbetet med kulturarvsmaterialet, såväl fysiskt som digitalt. Det innebär även att vara delaktig i beslut om teknisk plattform och publiceringsyta. Arbetet kommer att ske som en uppstartsfas i projektform fram till 31 december 2021, därefter fortsätter ditt arbete som ordinarie verksamhet. Du kommer att samarbeta med kommunarkivarie och andra medarbetare inom flera förvaltningar samt ha en hel del kontakter med föreningar och privatpersoner.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som har en examen inom arkivvetenskap. Du har två till tre års erfarenhet inom arkiv- och informationsförvaltning samt goda IT-kunskaper, både kunskap om olika system och överblick över arkivsektorn.

Du behöver framförallt vara en driven person som tycker att det är kul att arbeta i projekt. Du är strukturerad, mål- och resultatinriktad och har en god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du är bra på att bygga nätverk.

Under resans gång behöver vi kommunicera mot medborgarna och gärna publicera material för att synliggöra arbetet så det är viktigt att du är utåtriktad och har en vilja att förmedla. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast 20 januari 2021.

Har du några frågor? Kontakta oss via telefon:

Chef för kommunkansliet: Helene Bergström, 08-578 296 81

Kommunarkivarie: Maria Bring, 08-578 292 36

Kontaktuppgifter till arbetsgivarorganisationen finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Tyresö kommun

Placering

Tyresö