Jobbsafari är en del avschibsted logo

Arkivarie, Regionarkivet

Region Värmland · Karlstad · Ansök senast 2 juli

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Arkivenheten är en verksamhet inom Region Värmland som består av flera olika uppdrag. De två huvuduppdragen är dels att hantera de offentliga arkiven som tillhör Region Värmland och dess föregångares verksamhetsområden och dels att fullgöra det statliga uppdraget att ansvara för det äldre statliga arkivmaterialet från Värmlands län. Utöver detta har verksamheten även ett stort uppdrag att arbeta med enskilda arkiv från det Värmländska näringslivet samt hantering av material från flera kommuner i Värmland.

Arkivarie, Regionarkivet

Arbetsuppgifter

Som arkivarie kommer du att delta i arbetet med att bygga upp och utveckla den nya arkivenheten och dess del i regionens informationshantering. Det innebär bl a att arbeta med planering, utredning och kartläggning, arbete med styrande och stödjande dokument, genomföra leveranser, ordna och förteckna, sekretessprövningar, gallring, ge råd och service samt utbildning i arkivfrågor. Du kommer också att delta i övriga förekommande arbetsuppgifter inom en större arkivverksamhet som exempelvis ärendehantering, expeditionstjänst och publik verksamhet.

Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning i arkivvetenskap eller motsvarande som anses likvärdig, god kunskap i svensk offentlig förvaltning, god kännedom om arkiv- och offentlighetslagstiftning, god datorvana, god kännedom om arbete med E-arkiv och digitalt långtidsbevarande, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, erfarenhet av serviceverksamhet, B-körkort. Meriterande är erfarenhet av och intresse för att arbeta inom demokratiskt styrd organisation, av att arbeta inom administration, av att arbete inom landsting- och kommunal verksamhet, av arbete i arkivinstitutioner.

Vi söker dig som har ett ordningssinne, är strukturerad och har en positiv inställning. Du är noggrann och arbetar effektivt. Du har en förmåga att formulera mål och att skapa en överblick när det gäller arbetsuppgifterna, Du tycker om att samarbeta i ett team men även självständigt. Du har ett öppet sinnelag, är prestigelös och gillar att utvecklas i dina arbetsuppgifter. Du har en förmåga att pedagogiskt förklara och beskriva processer och mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Facklig företrädare nås via växeln 010-831 50 00

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Värmland

Placering

Karlstad

Kontaktperson

REGION VÄRMLAND

Dela jobbannonsen

Anmäl annons