Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ärendehandledare till enheten för unga vuxna

Ärendehandledare till enheten för unga vuxna

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, IFA · Karlstad · Ansök senast 31 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

Arbetsuppgifter
Vår ärendehandledare Frida går vidare till andra arbetsuppgifter inom vår förvaltning och därför söker vi en ny ärendehandledare till enheten.

Om du kommer till oss erbjuds du en arbetsplats med ambitiösa, erfarna och engagerade arbetskamrater. Enheten har en stabil personalgrupp där många arbetat länge, månar om varandra och tar på stort alvar att vi är varandras arbetsmiljö. När du kommer till oss får du en egen mentor och introduktion så att du kommer in i arbetet stegvis. Även extern handledning erbjuds och kontinuerlig kompetensutveckling.

Arbetet som ärendehandledare innebär att du handleder och vägleder socialsekreterarna i deras dagliga arbete. Enheten skiljer sig från andra myndighetsverksamheter i vår förvaltning på så vis att vi ansvarar för den samlade myndighetsutövningen hos oss för målgruppen 18-24 år, utredningar enligt SoL, LVU och LVM samt uppföljning av insatser, handläggning av ekonomiskt bistånd, fokus på att bli självförsörjande. Som arbetsmetod använder vi ett lösningsfokuserat förhållningssätt samt de delar av Signs of Safety som är applicerbara på vår målgrupp. Vi tror på transparens och tillit till den enskildes förmåga och att vi som myndighetspersoner är ett verktyg för människor på vägen mot ett självförsörjande och bättre liv.

Ärendehandledaren ansvarar också för arbetsuppgifter som underlättar avdelningens och enhetens processer, bidrar till kontinuerligt utvecklingsarbete och ett prioriterat område är samverkan, både internt och externt. Det kan handla om att skapa och uppdatera adekvata rutiner, bistå enhetschef i enhetens planeringsarbete, verksamhetsutveckling och uppföljning av verksamheten. I arbetet samarbetar du nära med avdelningens och enhetens övriga ärendehandledare.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen, samt lång erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten. Någon form av lösningsfokuserad utbildning är önskvärt. God kunskap om hur våra samverkansparters i samhället arbetar. Du som söker ska vara öppen för att arbeta i en tillvaro där man hela tiden kan behöva omprioritera arbetet utifrån växlande förutsättningar. Arbetet ställer höga krav både på förmåga till samarbete och självständigt beslutsfattande. Förutom kompetens och erfarenhet kommer särskilt beaktande göras för att komplettera gruppen utifrån personliga egenskaper.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, IFA

Placering

Karlstad

Dela jobbannonsen

Anmäl annons