Jobbsafari är en del avschibsted logo

Area Sales Manager

Alvenius Industrier AB · Eskilstuna · Ansök senast 26 nov.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Area Sales Manager – Norden och Östeuropa


Gillar du att göra affärer och är du intresserade av andra kulturer? Är du social, har hög servicekänsla och ordningsam? Är du duktig på att bygga långvariga relationer? Då kan du vara den vi söker till vårt kontor i Eskilstuna. Vi söker en driven Area Sales Manager som ska ansvara för våra återförsäljare och nyckelkunder i Norden och Östeuropa. Du kommer att driva och utveckla vårt återförsäljarnätverk inom våra fokusområden med målet att skapa tillväxt. Våra kunder ställer höga krav på vår tekniska kompetens och vi får ofta ge råd om lösningar och annat tekniskt stöd. Du agerar som länken mellan återförsäljare och vår organisation. Du har en bred roll med varierande arbetsuppgifter.


Arbetsuppgifter

I rollen som Area Sales Manager du ansvarar du för hela försäljningsprocessen, från kundbearbetning, teknisk rådgivning, projektering till offert, förhandlingar och kontraktsskrivning. Vissa uppgifter utför återförsäljaren, vissa uppgifter gör du tillsammans med återförsäljaren och vissa hanterar någon kollega, men det är du som ansvarar och ser till att det blir rätt och leder till att vi når våra mål. Du utvecklar, motiverar och utbildar distributionskanaler för att nå tillväxt. Du planerar och utför försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter för att uppnå försäljningsmål, förbereder budget och tar fram prognoser för försäljningen i ditt geografiska område. Du kommer ha ett nära samarbete med övriga i säljorganisationen och vår teknikavdelning på kontoret i Eskilstuna.


Din profil

Du är en målmedveten teknisk säljare och är van vid att strukturera ditt eget arbete. Som person är du driven, självständig och förtroendeingivande med ett långsiktigt tänkesätt. Du har lätt för att samarbeta, knyta kontakter och skapa relationer, samt du har lätt för att se möjligheter som skapar försäljning. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har goda datorkunskaper. Flytande kunskaper i ytterligare ett språk är meriterande. Högre teknisk eller ekonomisk utbildning välkomnas. Du har redan erfarenhet av exportförsäljning av teknisk utrustning, distributörsutveckling och har möjlighet att resa i din tjänst. Har du erfarenhet från rörbranschen eller någon av de segment vi arbetar inom är det en fördel.


Om Alvenius AB

Alvenius Industrier grundades 1951 och förser den industriella världen med högkvalitativa snabbkopplade stålrörssystem. Idag har Alvenius koncentrerat sin kompetens till segmenten Gruva & Tunnel, Industri, Brandskydd, Snöproduktion, och Vatten & Avlopp. Alvenius har huvudkontor och produktion i Eskilstuna. Alvenius ingår i koncernen Boxholms AB, vars affärsidé är att förvärva och utveckla nischföretag till att bli ledande på sina respektive marknader.


_______________________________


Om Avancos

Avancos är ett ledande rekryteringsföretag inom affärsområdena byggnad, infrastruktur, energi, industri, installation och miljö. Vi hjälper våra kunder att avancera deras verksamhet genom att rekrytera erfaren spetskompetens. Vi hjälper våra kandidater avancera deras karriär genom långsiktigt samarbete. För mer information om Avancos besök www.avancos.eu.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Alvenius Industrier AB

Placering

Eskilstuna

Kontaktperson

Avancos Scandinavia AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons