Jobbsafari är en del avschibsted logo

Area Sales Manager / teknisk säljare

NORMA Sweden AB · Gislaved · Ansök senast 6 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Area Sales Manager / teknisk säljare

Anderstorp / Norden

Vi erbjuder en roll i ett mindre team i en stor global organisation. Hos oss får du möjligheten att arbeta med tekniska kvalitetsprodukter mot stora och små kunder på den nordiska marknaden.

Arbetsbeskrivning

Som Area Sales Manager hos oss på NORMA Sweden kommer du att arbeta mycket nära dina kunder på distribution- och återförsäljarsidan. Som en av tre Area Sales Managers i affärsområde Norden kommer du att ha det huvudsakliga ansvaret för ett av de nordiska länderna beroende på dina förutsättningar. Fokus är främst på att bearbeta och underhålla befintliga kunder, men även till viss del att hitta nya försäljningsmöjligheter.

  • Du ansvarar för försäljning, budget och utveckling av kunderna inom din region
  • Du förväntas ha full kontroll på de olika projekten från förfrågan till leverans
  • Du ansvarar även för att implementera försäljningskampanjer och driva nya säljinitiativ

Denna roll utgår från NORMA Swedens huvudkontor i Anderstorp, men stor del av din tid är hos kund. Tjänsten har eget budgetansvar och rapportering sker direkt till försäljningschefen.

Vi erbjuder

I Anderstorp ligger vårt svenska huvudkontor med tillverkning och ett hundratal medarbetare. Som en del av en världsomspännande och välstrukturerad koncern kan vi erbjuda stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i en internationell miljö.

Våra Area Sales Managers har ett mycket tätt samarbete där vi delar erfarenheter och kreativa lösningar med varandra i en sammansvetsad arbetsgrupp som präglas av positiv stämning. Till din hjälp kommer du också att ha en Costumer Coordinator som stöttar dig i administrering och kundservicefrågor.


Vad har Paul Åhman, Sales Manager DS Nordic att säga om NORMA?

"Hos oss får du möjligheterna av att träffa ledande kunder i många olika branscher- vilket gör arbetsdagen mycket varierad. Vi på Norma är marknadsledande i vårt segment & detta med en mycket bred portfölj, vilket skapar många nya och intressant projekt hos både nya & gamla kunder.

Att vara Area Sales Manager på Norma innebär att man har en bred & väldigt viktig roll, vilket innebär många potentiella och roliga utmaningar. För rätt person finns det stora utvecklingsmöjligheter."

Läs mer om vad Paul och hans kollega har att säga om tjänsten och företaget på https://career.masterhelp.se/norma-group/area-sales-manager


Din bakgrund

Vi söker dig som har förståelse för olika nordiska affärskulturer samt vilja, möjlighet och vana av att resa i tjänsten. Rollen kräver ett utpräglat affärsmannaskap med förmågan att upprätthålla goda kundrelationer och skapa värden för kunden och för vår egen organisation.

Att du är tekniskt intresserad är en förutsättning då en stor del av ditt arbete fokuserar på problemlösning. Du är en skicklig kommunikatör som trivs med att jobba i team.

Vidare ser vi att:

  • Du har dokumenterad erfarenhet av fältförsäljning gärna via distributörer och återförsäljare
  • Meriterande om du har erfarenhet av en internationell koncern och har förståelse för affärer utanför Sverige
  • Givetvis bör du även ha möjlighet att vara på resande fot ett par dagar i månaden
  • Rollen förutsätter att du är flytande i både svenska och engelska, i tal och skrift
  • Meriterande om du behärskar ytterligare något av de nordiska språken


Kontakt

Vi samarbetar med Säljpoolen i denna rekrytering. Vid frågor kring tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Kim Storm på tel. 031-704 51 82 eller Robin Ring på tel. 036-3363461. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Om företaget

NORMA Sweden AB ingår i den globala koncernen NORMA Group som är en ledande leverantör av slangklämmor och kopplingslösningar. Med cirka 9 000 anställda globalt, har koncernen ett internationellt nätverk av tillverkningsanläggningar och försäljnings- och distributionskontor i Europa, Amerika och Asien. Koncernen tillverkar ett omfattande utbud av innovativa produkter inom "Fastening", "Fluid"- samt "Water management" och är en ledande utvecklingspartner inom dessa områden. NORMA Group har över 10 000 kunder i mer än 100 länder.

NORMA Sweden har tillverkning, lager, distribution, stödfunktioner och utveckling i Anderstorp med runt 80 medarbetare. På tillverkningsplantan i Anderstorp finns även DS-Sales avdelning för Norden, samt ett mindre säljinriktat kontor i Göteborg som arbetar med våra större Automotivekunder som båda tillhör NORMA:s europiska sälj- och affärsutvecklingsorganisation.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

NORMA Sweden AB

Placering

Gislaved

Kontaktperson

Säljpoolen i Sverige AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons