Jobbsafari är en del avschibsted logo

Arbetsterapeut till Beroendecentrums Öppenvårdsmottagning

Arbetsterapeut till Beroendecentrums Öppenvårdsmottagning

Region Örebro län · Örebro · Ansök senast 1 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Söker du en arbetsplats med god stämning och utmanande arbetsuppgifter?

Beroendecentrums Öppenvårdsmottagning tillhör verksamhetsområde Specialistpsykiatri inom Område Psykiatri i Region Örebro län. I verksamheten arbetar skötare, sjuksköterskor, kuratorer, psykologer, psykoterapeut, arbetsterapeut, medicinska vårdadministratörer och läkare i team tillsammans med patienten. Vårt huvuduppdrag är att vårda patienter med missbruk/beroende/spelberoende och samtidigt psykisk ohälsa/sjukdom, där vi arbetar i tvärprofessionella team tillsammans med patienten utifrån en helhetssyn på människan.

Beroendecentrum är en del av verksamhetsområde specialistpsykiatrin. Inom beroendecentrum utreder och behandlar vi personer med beroendeproblematik och samtidig psykisk ohälsa. Verksamheten omfattas av både öppen- och slutenvård med olika inriktningar som till exempel mottagningar för LARObehandling, kvinnor med alkoholmissbruk, läkemedelsberoende, neuropsykiatri, spelberoende samt Maria ungdom. I samarbete med andra samhällsaktörer finns en enhet för samverkan mot alkohol och droger i trafiken (SMADIT). En vårdavdelning med anpassade vårdplatser för psykiatrisk intensivvård samt en tillnyktringsenhet hör också till verksamheten.

Tillsammans är vi runt 150 medarbetare som arbetar med gemensamma processer och mål. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån en helhetssyn på människan och anpassar vårdinsatserna till patientens behov och förutsättningar. Vi jobbar för att främja närståendes delaktighet i vården.

Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fyra verksamhetsområden alla med stort fokus på etik, samverkan och utveckling samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Arbetsterapeut till Beroendecentrums Öppenvårdsmottagning

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut inom Beroendecentrums öppenvårdsmottagning ansvarar du för att genomföra aktivitets- och funktionsbedömningar i utredningsarbete, utföra färdighetsträning och gruppbehandlingar m.m. Utbildning och konsultation till personal inom Beroendecentrum ingår som en del av uppdraget.

Du behöver kunna arbeta självständigt och vara flexibel samt ha förmåga att uppmärksamma och formulera de specifika behov inom ditt område som finns kring varje enskild patient. Stort fokus ligger på en god samverkan med andra yrkesprofessioner samt erfarenhet inom psykiatri särskilt beroendevård. 

Vi erbjuder en individuellt anpassad introduktion för att du ska få de bästa förutsättningar och trivas i ditt arbete. 

Övrig information

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och belastningsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Kvalifikationer

Legitimerad arbetsterapeut. Vi ser gärna att du har erfarenhet av vuxenpsykiatri, missbruk/beroende samt patienter med kognitiva nedsättningar. Du behöver vara tydlig och strukturerad samt ha en god pedagogisk förmåga. Du har lätt för att samarbeta med andra. Du behöver ha en god förmåga att både muntligt och skriftligt företräda, sammanfatta och journalföra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Facklig företrädare:

SACO, 019-602 03 37

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Örebro län

Placering

Örebro

Kontaktperson

REGION ÖREBRO LÄN

Dela jobbannonsen

Anmäl annons