Jobbsafari är en del avschibsted logo

Arbetsmiljöingenjör

Spendrups · Ludvika · Ansök senast 28 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Företagets viktigaste uppdrag är att säkerställa arbetsmiljön för alla som vi välkomnar in innanför våra väggar, det innebär att ingen ska utsättas för olycksfall eller ohälsa hos oss. Ditt uppdrag här är att vara en expertresurs inom arbetsmiljöområdet och vi söker nu dig med erfarenhet av arbetsmiljöarbete och med ett stort engagemang för denna uppgift!

Uppdraget

I din roll ingår att identifiera arbetsmiljörelaterade problem och utmaningar, men än viktigare, vara en del i arbetet med att ta fram lösningar. Du arbetar stödjande mot chefer och projektledare, du drivs av att få ihop operativt och strategiskt arbete inom HSE (health, safety and environment) området. Du kommer att agera arbetsmiljösamordnare vid våra investeringsprojekt med planering och koordinering av både egna resurser och entreprenörers. Du är även en kravställare mot externa leverantörer och entreprenörer samt tar fram HSE-planer för hela projekt.

Vi anpassar löpande våra anläggningar (byter ut/moderniserar vårt bryggeri, produktions-och logistikutrustning) efter de marknadsmässiga krav som finns. I samband med detta utförs det som regel även byggnadsarbeten, allt som oftast i direkt närhet till pågående verksamhet.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • rådgivare i organisationsfrågor gällande arbetsmiljö
  • medverka i att ta fram praktiska lösningar som att genomföra kartläggningar och mätningar
  • ta fram informationsmaterial, rutiner och riktlinjer samt ta fram och genomföra utbildningar
Du sitter även med i de Lokala Skyddskommittéerna som expert och informerar om förändringar i AFS, lag etc. och har ett nära samarbete med våra skyddsombud. Du håller dig uppdaterad gällande AFS:ar, informerar och utbildar organisationen löpande och ser till att regelverk efterlevs. Du har även kontakt med olika myndigheter.

Tjänsten är ny och du kan och förväntas påverka och utveckla ditt arbete samt rollen. Organisatoriskt tillhör du HR avdelningen och jobbar i nära samarbete med övrig HR avdelning och vår arbetsmiljökoordinator. Tjänsten är placerad i Grängesberg men du jobbar för hela företaget där Varuförsörjningen är en stor del med våra produktionsanläggningar, lager och terminaler på olika orter. Därmed förekommer resor i tjänsten.

Vi använder oss av IA-systemet i vårt systematiska arbetsmiljöarbete.

Din bakgrund
  • du är utbildad arbetsmiljöingenjör eller har erfarenhet som ger likvärdig kompetens
  • flera års erfarenhet av att jobba praktiskt inom industri eller bygg
  • erfarenhet av att delta i större projekt som innehåller alla delar från byggnation till maskininstallationer
  • kunskap/erfarenhet inom kemikalieområdet är meriterande
  • du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift
  • b-körkort
Vi ser att du är en bra kommunikatör och pedagog då du kommer att informera och utbilda chefer och medarbetare i arbetsmiljöområdet. Du är initiativrik och kommer med idéer för förbättring. Du har stort intresse och engagemang för arbetsmiljö och för att skapa förbättringar för en säker arbetsplats.

Din ansökan

För denna tjänst behöver vi inte ditt cv eller personliga brev, du ansöker istället enkelt genom att svara på några korta urvalsfrågor. Om du uppfyller kraven för tjänsten kommer du även att få göra två urvalstester som skickas till din mejl. Dessa måste slutföras för att du ska vara aktuell i rekryteringsprocessen.

Varför använder vi urvalstestser?

För att utvärdera våra kandidater som uppfyller grundkraven så objektivt som möjlighet använder vi Alva Labs urvalstester. På så sätt kan vi hitta kandidater med störst sannolikhet att passa och trivas i rollen.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Sista ansökningsdag: 28 februari

Tillträdesdag: efter överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid

Placeringsort: Grängesberg

För mer information om tjänsten: Maria Jonasson, HR-specialist och arbetsmiljökoordinator, tel: 0240-500146 eller Karin Eriksson, HR-specialist rekrytering, tel: 0240- 500 197

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Spendrups

Placering

Ludvika

Kontaktperson

Karin Eriksson

0240-88 000

Dela jobbannonsen

Anmäl annons