Jobbsafari är en del avschibsted logo

Applikationsspecialist med Linuxbakgrund

Applikationsspecialist med Linuxbakgrund

Säkerhetspolisen SÄPO · Stockholm · Ansök senast 15 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Applikationsspecialist med Linuxbakgrund
Vi söker nu applikationsspecialister som tycker om tekniska utmaningar och vill ha varierande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta i ett av de team som säkerställer att myndighetens operativa och analytiska verksamhet, har de system som behövs i en ständigt föränderlig omvärld. Teamet ansvarar för hela livscykeln, till exempel rutinåtgärder, utveckling, felsökning och problemlösning. Vi söker dig som är nyfiken och drivs av att sätta dig in i komplexa system och förstå på djupet. Du får arbeta tillsammans med kompetenta kollegor och ha möjlighet att påverka rollens utformning.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2022-05-15

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
Som applikationsspecialist är du en del i ett agilt team som driftar/förvaltar och vidareutvecklar våra Linuxbaserade system. Dina arbetsuppgifter består av både reaktivt och proaktivt arbete inom områden som till exempel drift, övervakning, felsökning, konfigurering och supporthantering mot leverantör.

Vi strävar efter att standardisera vår miljö och effektivisera vårt arbete genom automatisering. IT-säkerhet utgör en självklar del av ditt arbete. Det et finns stora möjligheter för dig att kompetensutvecklas och växa i din yrkesroll.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

· Du har en bred teknisk bakgrund och kompetens
· Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet av att arbeta som applikationsspecialist inom Linux, främst med drift förvaltning och förebyggande underhåll
· Du kan skriva Shell-script och är bekväm med kommandoprompten
· Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift

Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet från följande områden:

· Virtualiserade miljöer
· Systemintegrationer
· Datamigration
· Programmering
· Serialseringsformat som te x YAML, JSON, XML
· Nätverk (t ex iptables, TCP/IP, DNS)
· Databaser
· Automatisering
· CI/CD och containers
· Larmhantering
· Databasadministration av Oracle
· Vana att dokumentera och ta fram beskrivningar
· Utveckling i Linuxmiljö
· Arbeta i agila team

Det här är kollegan vi söker
Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som motiveras av komplexa system, problemlösning samt kan arbeta metodiskt och tålmodigt tills du har hittat en lösning. Du ser vad som behöver göras och driver självständigt ditt arbete framåt. Arbetet utförs i nära samarbete med kollegor och det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och uppskattar teamkänslan.

Vi värdesätter att du vågar be andra om hjälp och du kan både ta emot och ge hjälp när det behövs. Du har ett genuint teknikintresse och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder, teknologier och produkter. Då både teknik och arbetsuppgifter varierar över tid behöver du vara flexibel och anpassa dig efter en omvärld som ständigt förändras.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 27. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten. Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2022-05-15.

Rekryteringen kommer ske löpande.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi använder arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Säkerhetspolisen SÄPO

Placering

Stockholm

Kontaktperson

HR Enheten

010-568 82 27

Dela jobbannonsen