Jobbsafari är en del avschibsted logo

APL-samordnare till gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

APL-samordnare till gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 4 juli

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Till gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen söker vi en APL-samordnare för ett projektuppdrag på 18 månader.

APL-samordnarens främsta uppgift är att utveckla förvaltningens arbete med APL och ha det operativa ansvaret för planering, synkronisering och utvärdering av APL på en förvaltningsövergripande nivå.

I uppdraget ingår att utveckla ett IT-system för APL för att kunna ge en förvaltningsövergripande bild över aktuellt placeringsläge utifrån kursplaner och verksamheternas behov. I detta IT-system kommer du sedan att ge support i det löpande arbetet till rektorer och APL-ansvariga ute på våra skolor. Du kommer även stödja skolorna i arbetet med att utveckla och säkra kvaliteten på APL med särskilt fokus på gymnasiesärskolans elever. Vidare kommer du att ansvara för samordning och administration av APL-platser och praktikplatser för elever som inte klarat kurser som krävs för APL.

Detta är en roll med många kontaktytor, både internt och externt, till exempel andra kommunala förvaltningar, privata företag och branschråd. Att utveckla och underhålla branschkontakter är en viktig del av uppdraget och du kommer också att jobba med kvalitetssäkring av APL mot branscherna. Du initierar och driver pedagogisk/didaktisk utveckling, vilket bland annat innefattar att bidra i handledarutbildning och du verkar för att stärka och utveckla handledarskapet. I uppdraget ingår också att samordna nätverk och stödja samarbete mellan förvaltningens APL-ansvariga och strategisk APL-samordnare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • en kandidatexamen (180hp) inom ett område som är relevant för tjänsten
  • erfarenhet av att arbeta med APL-samordning
  • erfarenhet av administrativt arbete inom offentlig förvaltning
  • mycket god svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du också har:
  • APL-utvecklarutbildning för lärare inom gymnasial utbildning
  • genomfört Skolverkets APL-handledarutbildning (samtliga moduler)
  • hög kompetens inom digitala system och erfarenhet av att utveckla digitala verktyg
  • erfarenhet av koordinerande eller samordnande uppdrag för APL
  • erfarenhet av handledning av kollegor
  • erfarenheter av att driva förbättringsprocesser/projekt
  • god förståelse för engelska i tal och skrift
För att trivas i rollen som APL-samordnare behöver du ha en god samarbetsförmåga, vara kommunikativ och pedagogisk. Du behöver också vara analytisk vilket bland annat innebär att utifrån mål kartlägga, analysera, bedöma och utveckla förvaltningens APL-arbete genom att se sammanhang och prioritera rätt frågor. Då det är en samordnande roll på förvaltningsövergripande nivå är det även viktigt att du är självgående i ditt arbete och självständigt kan handleda och stödja kollegor och ledning på ett effektivt och tryggt sätt.

Varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Om arbetsplatsen

Kvalitets- och utvecklingsavdelningen håller samman förvaltningens systematiska kvalitetsarbete. Avdelningen består av 13 medarbetare: samhällsvetare och erfarna pedagoger som arbetar tillsammans, bland annat med att analysera verksamheternas resultat och erbjuda skolor stöd i uppföljnings- och utvecklingsarbetet. Ett uthålligt och systematiskt förbättringsarbete på varje skola är centralt i förvaltningens strävan efter att ge alla elever förutsättningar att nå sina mål.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning, projektanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Lisbeth Gyllander Torkildsen

0733-565810

Dela jobbannonsen

Anmäl annons