Jobbsafari är en del avschibsted logo

AP1 söker IT-chef

Ogunsen Executive Search · Stockholm

·

Ansök senast 14 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Första AP-fonden är en statlig myndighet med uppdrag att förvalta bufferten i det svenska inkomstpensionssystemet. Fonden förvaltar tillgångar till ett värde av cirka 355 miljarder kronor vid halvårsskiftet 2020 i en portfölj bestående av aktier, räntebärande värdepapper, fastigheter, infrastruktur, riskkapitalfonder och hedgefonder. Ungefär 60 procent av portföljen är investerad utomlands. Fonden investerar långsiktigt och hållbart med mål att långsiktigt bidra till en hög och förutsägbar inkomstpension för nuvarande och framtida pensionärer genom väl avvägda finansiella risker. Första AP-fonden är en arbetsplats där ansvarstagande, samarbetsförmåga och en lösningsorienterad inställning värderas högt.

Läs mer på www.ap1.se

Som samhället i stort går utvecklingen på de finansiella marknaderna snabbt. Första AP-fonden har som mål att leverera mesta möjliga avkastning, hållbarhet och kostnadseffektivitet i en föränderlig värld och har identifierat samarbete, samverkan och tydlighet i värdeskapandet som nyckelverktyg. Första AP-fondens nya VD har därför också inrättat tre avdelningar med tydliga ansvarsområden - Förvaltning, Operations samt Stöd & Utveckling.

Till följd av denna förändring söker nu AP1 en chef till IT-enheten inom avdelningen Operations.

Arbetsbeskrivning
Som IT-chef leder du ett team med åtta engagerade medarbetare inom teknik och utveckling som alla arbetar nära verksamheten. IT-enheten ansvarar för både driften och vidareutvecklingen av hela fondens IT-miljö samt utveckling och underhåll av ett antal verksamhetskritiska egenutvecklade system och applikationer. I tjänsten ingår också ansvaret för fondens IT-säkerhet. Fondens huvudsakliga affärssystem är Simcorp Dimension och den tekniska driften av detta är också en viktig del av enhetens uppgifter.

Förutom att förstå affärsverksamheten behöver du ha god insikt i verksamhetsprocesserna och du kommer vara med att utforma strategiska planer för IT specifikt och för Operations som helhet. Du kommer också att stötta, delta i och leda utvecklingsprojekt. Projekten är ofta komplexa med höga krav på samarbete och gränsöverskridande tekniska lösningar. Du kommer att arbeta i en stimulerande miljö med kompetenta och trevliga kollegor.

I dagsläget driftas fondens IT-miljö till största del på fondens egna servar men ett strategiskt initiativ att utnyttja mer molnteknologi är påbörjat. Ett större Data Warehouse-projekt är också pågående. Att leda dessa båda initiativ framåt och lyckosamt blir en viktig del av arbetet under de kommande åren.

Vem är du
Vi söker dig med akademisk examen, civilingenjör eller liknande och flerårig erfarenhet av IT-området med roller inom systemutveckling och/eller drift av IT-miljöer. Har du också erfarenhet från finansbranschen i allmänhet eller kapitalförvaltning i synnerhet är det ett stort plus. Har du tidigare arbetat inom statlig verksamhet eller har arbetat med upphandlingar av IT-tjänster/system är det meriterande.

För att lyckas i rollen är du en erfaren och trygg ledare som har ett coachande, engagerande och prestigelöst ledarskap. Genom detta har du förmågan att få en grupp att fungera väl tillsammans. Du trivs med att arbeta på ett strukturerat arbetssätt och vill gärna vara med att driva projekt hela vägen från idéstadiet till en implementerad lösning.

Du är van att kommunicera på ett verksamhetsnära språk och vi värdesätter samverkan och förmågan att skapa konstruktiva och goda relationer. Du är en nyfiken person som gillar utmaningar. Du har en god förmåga att utrycka dig på svenska och engelska.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar AP1 med Ogunsen Executive Search. Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Om du har frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta Ogunsen, seniorkonsult Hendrik Dahlgren på 070-471 59 03.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ogunsen Executive Search

Placering

Stockholm