Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ansvarig miljötillstånd och fastigheter – Vattenfall Vattenkraft

Ansvarig miljötillstånd och fastigheter – Vattenfall Vattenkraft

VATTENFALL · Sundsvall · Ansök senast 22 mars

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Avdelning Miljö ingår i enhet Projekt och Teknik som bland annat har ansvar för Vattenfall Vattenkrafts utredningar och förstudier, teknikstyrning, genomförande av investeringsprojekt och arbetet med miljö- och dammsäkerhet.

Avdelning Miljö har huvudansvar för vattenkraftens tillstånds- och miljöfrågor. Vi utgår från flera olika orter i Sverige och arbetar bland annat med skyldigheter kopplade till våra vattendomar och skadereglering inom dämningsområdena samt förvaltning av fastigheter. I avdelningens ansvar ingår även kompensationsodling av fisk vid våra sex fiskodlingar.

Några av våra kommande utmaningar är vattenkraftens omfattande anläggningsinvesteringar och dammsäkerhets- och miljöåtgärder, som en konsekvens av klimatförändringar och EUs ramdirektiv för vatten.

Nu söker Vattenfall Vattenkraft ansvarig för miljötillstånd och fastigheter till Sundsvall! I den här tjänsten kommer du att arbeta med förvaltning av fastigheter, tillstånds- och miljöfrågor och tillsyn för tillstånd för vattenkrafts- och dammanläggningar i Ångermanälven, Indalsälven, Gimån och (nedre) Dalälven.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Tillståndsfrågor vid förnyelser av kraftverk och dammar

• Delta i arbetet med att förse vattenkraften med moderna miljövillkor

• Förvaltning och tillsyn av givna tillstånd enligt vattendomar

• Myndighetskontakter och dialoger med olika intressenter

• Handläggning av plan-, bygglovs- och bygdemedelsärenden

• Markfrågor kopplade till tillståndsprocesser enligt miljöbalken

• Förvaltning av fastigheter, till exempel skötsel av underhållsskyldigheter som följer av vattendomar

• Avtalsfrågor, överlåtelser, nyttjanderätter samt skadereglering och ersättningsfrågor.

Vi söker dig som är civilingenjör (exempelvis inom samhällsbyggnad, lantmäteri, väg- och vatten, energi eller miljö) eller har annan relevant eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst fem års erfarenhet av att arbeta inom miljö- och/eller fastighetsområdet och ett stort intresse för miljö- och fastighetsrättsliga frågor. Det är meriterande om du har arbetat med tillståndsfrågor enligt miljöbalken.

Du är van att arbeta självständigt, strategiskt och målinriktat. Rollen innebär löpande en rad olika kontakter både inom företaget och externt. I samarbete med andra är du lyhörd, tydlig, förtroendeingivande och intresserad av att skapa goda relationer. Du har en bra IT-vana, GIS-kompetens är en fördel. Du talar och skriver svenska och engelska och har B-körkort. Resor i tjänsten är vanligt förekommande.

Placeringsort Sundsvall

Välkommen med din ansökan via vår annons på vattenfall.se/jobb senast den 22 mars, 2021. För frågor om din ansökan eller ansökningsportalen, kontakta rekryterare Ingela Skoog.

Rekryterande chef är Richard Holmgren. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Mikael Busk Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss, välkommen med din ansökan!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

VATTENFALL

Placering

Sundsvall

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons