Jobbsafari är en del avschibsted logo

Analytiker/junior investment manager till enheten för Finans- och Affärsutveckling

Analytiker/junior investment manager till enheten för Finans- och Affärsutveckling

Lantbrukarnas Riksförbund · Stockholm · Ansök senast 6 feb.

Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Har du en examen som civilingenjör, ekonom/industriell ekonom eller naturvetare med mycket goda studieresultat? Är du nyfiken på globala förändrings- och utvecklingstrender inom samhälle, teknologi, finansmarknader, etc? Är du nyfiken på start up-bolag som kan utveckla de gröna näringarna?

LRF förvaltar i finansförvaltningen drygt 7 MDRSEK, med målet att kapitalet i genomsnitt ska avkasta 5,5 % årligen under en tioårsperiod. Uppdraget i förvaltningen är att säkerställa att ett årligt uttag kan göras för att bidra till finansieringen av LRFs verksamhet samt att säkra att kapitalbasen förblir intakt (inflationsskyddad) över tid; till nytta för kommande generationer medlemmar i LRF.

LRF Ventures är LRFs investeringsverksamhet där vi investerar i start-up bolag i tidiga skeden. Syftet är att genom ägarkapital och ett aktivt ägande tillsammans med ledande entreprenörer och andra investerare medverka till att utveckla nya produkter och tjänster till nytta för LRFs medlemmar inom lant- och skogsbruk, men också att bidra till god finansiell avkastning i vår kapitalförvaltning.

LRF utvecklar nu verksamheten inom finansförvaltningen och i LRF Ventures med en nyinrättad tjänst som analytiker och junior investment manager:

Om rollen
Vi söker en nyfiken och allmänbildad analytiker och investerare. Rollen innebär att arbeta med att identifiera och följa olika investeringsteman och specifika investeringsmöjligheter inom både finansförvaltningen och LRF Ventures, vilket innebär en unik möjlighet att vara med och utveckla LRF:s kapitalförvaltning.

Rollen inkluderar både kvalitativ och kvantitativ analys av bolag, industriella sektorer och nya teknologiska trender. Du kommer tillsammans med teamet i enheten för finans- och affärsutveckling att arbeta med att generera makrodrivna idéer och teman baserade på land, industri eller tematisk nivå, identifiera och följa olika sådana investeringsteman samt att utvärdera och genomföra fördjupad analys av framförallt nyinvesteringar. Du kommer att analysera fondförvaltares strategi, bolagens produkter och teknologi, sektorers marknadsdynamik och bolags affärsplaner. En viktig del av rollen är att arbeta med framtagning och utformning av underlag för investeringsbeslut.

För dig som analytiker och junior investment manager innebär rollen att:
  • Löpande analysera och utforska makro- och tematiska trender globalt -, i olika marknadssektorer och i specifika investeringsmöjligheter inom såväl kapitalförvaltningen som LRF Ventures samt att dokumentera detta.
  • Vara aktiv i olika innovationsmiljöer och skapa inflöde av investeringsmöjligheter
  • Vara nyfiken och påläst kring ny innovation, teknologi, vetenskap och utvecklingen i de gröna näringarna
  • Genomföra intervjuer med exempelvis fondförvaltare, finansanalytiker, forskare, branschexperter, kunder, samarbetspartners, entreprenörer, medinvesterare och potentiella köpare av bolag.
  • Delta i detaljerad Due Diligence (finansiell, kommersiell och teknisk/vetenskaplig granskning) av potentiella investeringscase i LRF Ventures och förvaltarteam inom finansförvaltningen.
  • Aktivt delta i och också kunna leda arbetet med att skriva fram investeringsförslag och annan dokumentation.
  • Kunna representera LRF i såväl interna- som externa sammanhang och över tid också ha potential att kunna representera LRF Ventures i styrelse- och ägarsammanhang.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt kontor Gröna Näringslivets hus i Stockholm. Vi erbjuder ett flexibelt arbetssätt där en variation av kontors, hem eller distansarbete är möjligt utifrån verksamhetens behov.

Vem vi söker
Du ska drivas av nyfikenhet och lust att förstå trender och innovation, morgondagens teknologier och förutsättningarna inom de gröna näringarna. För att lyckas i rollen behöver du ha ett bra affärssinne, vara prestigelös och ha ett genuint intresse för - och en bred allmänbildning inom - teknik, innovation, samhällsutveckling och kapitalförvaltning.

Du bör ha följande kompetenser och kvalifikationer:
  • Du har masterexamen som civilingenjör, ekonom/industriell ekonom eller naturvetare med mycket goda resultat
  • Du har minst tre års erfarenhet från investeringsverksamhet, bank, strategirådgivning eller motsvarande
  • Du har mycket god kunskap om och intresse för de gröna näringarna och gärna ett nätverk i branschen sedan tidigare
  • Du har god kunskap om och intresse för samhällsutveckling, makrotrender, etc, och hur detta påverkar de finansiella marknaderna och olika investeringsområden och strategier
  • Du är nyfiken och självgående med en stark analysförmåga och är bra på att gräva fram fakta och data
  • Du har en dokumenterad mycket god förmåga att kommunicera väl i såväl skrift som tal, på svenska och engelska
  • Du har mycket goda kunskaper i PowerPoint och Excel
  • Tidigare erfarenhet av styrelsearbete är meriterande
  • Sist men inte minst är personliga egenskaper viktiga, som t.ex. mycket god förmåga att bygga och utveckla förtroendefulla personliga relationer, att arbeta i team och att presentera vår verksamhet och möta våra intressenter i olika interna och externa sammanhang.
Vad du får
  • Mycket goda möjlighet till lärande och personlig utveckling inom kapitalförvaltning, VC-investeringar, etc
  • Bidra till att utveckla LRFs kapitalförvaltning - en fundamental del i LRFs finansiering
  • Bidra till att driva på utveckling, innovation och hållbarhet i de gröna näringarna
  • Delta i uppbyggnaden av vår investeringsverksamhet - LRF Ventures
  • Bli en del av ett framåtlutat, ambitiöst team
Ansökan
Välkommen att söka tjänsten genom att skicka in ditt CV och personliga brev via länken här intill. Sista ansökningsdag är den 6 februari. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Johan Englund, Chef Finans och Affärsutveckling, johan.englund@lrf.se

Vid frågor till våra fackliga företrädare, vänligen kontakta Henrik Sporrong Esbjörnsson (Unionen) henrik.sporrong@lrf.se eller Christina Behm Velenik (SACO) christina.behm.velenik@sigill.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Ett hållbart arbete är mer än ett jobb! - Läs mer om oss, vårt uppdrag och våra tjänster på www.lrf.se/ledigajobb

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lantbrukarnas Riksförbund

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons