Ämnesexpert hydrogeokemi

Svensk Kärnbränslehantering AB · Östhammar

·

Ansök senast 2 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med och utveckla ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?

SKB söker en drivande och engagerad expert inom hydrogeokemi.

Tiden är inne. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar inom forskning och teknikutveckling.

Tillsammans med dina kolleger kommer du att bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Arbetet ställer extraordinära krav på säkerhetstänkande, samarbetsförmåga och konstruktiva lösningar.

För att lyckas arbetar vi i team och i nära samarbete med olika bransch-, industri- och forskningsaktörer över hela världen.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?


Vad du kommer att göra

• Delta i utveckling och implementering av undersökningsmetoder inom hydrogeokemi

• Planera, beställa, driva och i vissa fall själv utföra fältundersökningar

• Sammanställa och analysera/utvärdera insamlade data

• Författa och granska datarapporter inom ämnesområdet

• Vara en del i arbetsgrupp inom ämnesområdet hydrogeokemi

Du kommer att arbeta både brett och smalt inom olika projekt där arbetet kräver lyhördhet, god samordning och integration med experter från andra områden, som hydrologi, geologi och ekologi. I denna kreativa miljö erbjuds goda förutsättningar för dig att utveckla och fördjupa din expertis.

Vem är du?

Vi söker dig som har universitetsexamen med inriktning/breddning hydrogeokemi. Du behöver vara tekniskt intresserad och ha ett praktiskt handlag samt vara kvalitetsmedveten. Det är även en fördel om du har kunskaper inom något angränsande ämnesområde, till exempel geologi, hydrologi, hydrogeologi eller ekologi.

För att lyckas med framdriften i de projekt och utmaningar som vi står inför är det viktigt att du är drivande, resultatorienterad och har förmågan att se helhetsperspektiv i komplexa och omfattande uppdrag. Din kommunikativa förmåga liksom goda samarbetsförmåga är mycket viktig då du både underhåller befintliga kontaktytor samt skapar nya, både internt och externt. Som person är du strukturerad och kan ta egna initiativ. Att vara ödmjuk, både inför medarbetare och kommande utmaningar, ser vi som en självklarhet. Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Då stora delar av arbetet kommer att utföras i vårt undersökningsområde i Forsmark i Östhammars kommun förutsätts du ha körkort.

Här kommer du att arbeta

SKB:s avdelning för Forskning och utveckling ansvarar för teknik- och metodutveckling samt analys av säkerhet efter förslutning för SKB:s befintliga och planerade slutförvar.

Inom avdelningen finns enheten för Platsmodellering och övervakning som bland annat ansvarar för att förvalta och utveckla platskunskap och platsförståelse av Forsmark som planerad plats för slutförvar för använt kärnbränsle och radioaktivt avfall.

Till enheten söker vi nu en hydrogeokemist som ser fram emot att ingå i ett team som tillsammans samlar in, analyserar och sammanställer kemisk data för att vidareutveckla förståelsen om platsen Forsmark.

Enheten jobbar med allt från nederbörd och ytvatten till djupa grundvatten i berggrunden, från insamling av data till tolkning och utvärdering. Detta sker i samarbete med övriga ämnesområden för att få förståelse för hur system och processer hör samman.

Vidare arbetar gruppen både med att utveckla nya undersökningsmetoder likväl som befintliga för att upprätthålla en god platsförståelse och svara upp till krav och förordningar som finns. Enheten arbetar även med olika typer av numerisk modellering.


Varför ska du arbeta hos oss?

Du kommer att arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är ett pionjärarbete och en stor och viktig investering för framtiden. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle och vi har många komplexa utmaningar framför oss.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.


Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.


Ytterligare information

Rekryterande chef: Malin Mikic 070-325 01 99

Rekryterare: Natasha Velevska, 073-801 45 80

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 2 oktober 2020. Urval sker löpande, skicka gärna in din intresseanmälan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Tiden är inne. Nu tar vi hand om framtiden.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Svensk Kärnbränslehantering AB

Placering

Östhammar

Kontaktperson

Vattenfall AB