Jobbsafari är en del avschibsted logo

AMF söker Kommunikatör

Ogunsen Executive Search · Stockholm

·

Ansök senast 20 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om AMF

AMF är pensionsbolaget med enkla och trygga tjänstepensionslösningar. Vi ägs av LO och Svenskt Näringsliv och drivs enligt ömsesidiga principer. Det innebär att den vinst vi skapar oavkortat går tillbaka till våra kunder. Vår vision är att vara bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Våra kunder ska få den bästa pensionsprodukten, med god avkastning till en låg avgift. Vi har ett särskilt ansvar att se till att de kunder som inte gjort ett aktivt val får en trygg och bra tjänstepension.

Koncernen AMF förvaltar runt 650 miljarder kronor i aktier, fastigheter, räntebärande papper och alternativa tillgångar åt cirka 4 miljoner sparare. AMF Fastigheter AB och AMF Fonder AB är helägda dotterbolag till AMF.

Vår Kommunikationsavdelning

Kommunikationsavdelningen har en samordnande, stödjande och rådgivande roll för AMFs kommunikationsarbete som ska bidra till att stärka AMFs förtroende och anseende hos kunder, medarbetare och intressenter. Avdelningen ansvarar för internkommunikation, bolagskommunikation, finansiell kommunikation och rapportering samt press- och medierelationer. Avdelningen har en central roll i medverkan till goda relationer med våra ägare och samarbetspartners, samt för att samordna och utveckla vårt påverkansarbete av såväl beslutsfattare, opinionsbildare och andra för AMF viktiga intressenter. Avdelningen ansvarar också för beredskap och hantering av kriskommunikation vilket innefattar samordning med dotterbolag och samarbetspartners.

Kommunikationsavdelningen består av fem erfarna medarbetare samt chef och nu har vi behov att förstärka med ytterligare en duktig Kommunikatör.

Om tjänsten

Du kommer att jobba i nära samarbete med AMFs andra kommunikatörer inom bolagskommunikation och public affairs. Huvudfokus är att, som en del i kommunikationsteamet, samarbeta med presschefen kring presshantering samt att ingå i den grupp som driver och genomför påverkans- och positioneringsinsatser med syfte att säkerställa AMFs anseende och förtroende hos våra viktigaste intressenter.

Du kommer bland annat att arbeta med:
 • Research inför och sammanställa underlag och rapporter, pressreleaser samt distribution av dessa.
 • Presshantering och pressjour i samarbete med AMFs presschef.
 • Koordinering och projektledning av rapportarbete, påverkansinsatser, filmer och events.
 • Att stötta olika delar av organisationen genom att tillföra kommunikationskompetens i utvecklingsprojekt - exempelvis inom hållbarhetsområdet.
 • Bistå AMFs talespersoner, exempelvis med att ta fram underlag och fakta.
 • Löpande bevakning av frågor, nyheter och diskussioner av betydelse för AMF.
Dina kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av att arbeta i en liknande roll, gärna inom en idédriven organisation och ev. i kombination med tidigare erfarenhet från en kommunikations- eller PR-byrå. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från finans- och försäkringsbranschen och gärna inom pensionsområdet. Vi ser gärna också att du både har erfarenhet av och ett intresse för hållbarhetskommunikation. Du har erfarenhet av att fungera som kommunikativt och konsultativt stöd till beslutsfattare och gärna erfarenhet av att arbeta med sakkunniga i en kompetensdriven organisation. Du har en akademisk utbildning inom relevant område.

Du är:
 • En mycket god skribent med vana att kommunicera målgrupps- och kanalanpassat för både sociala medier och mer traditionella medier.
 • Kvalitetsmedveten med god förmåga till helhetssyn.
 • Van vid och besitter god kapacitet att snabbt sätta dig in i komplexa frågor.
 • Ansvarsfull, självgående och flexibel med en förmåga att leverera hög kvalitet, ibland inom korta deadlines.
 • En god relationsbyggare och bra på att samarbeta, då rollen innebär många kontaktytor inom hela koncernen.
 • Affärsinriktad med förmåga att prioritera.
 • En strukturerad projektledare med förmåga att arbeta med parallella uppgifter.
Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AMF Pension med Ogunsen Executive Search. Urval och intervjuer kommer att påbörjas efter helgerna i januari 2021. Välkommen med din ansökan innehållande CV och ett personligt brev med beskrivning varför du är intresserad av tjänsten och vad du bedömer att du skulle kunna tillföra.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ogunsen Executive Search

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Anders Dareholt

070 471 59 09