Affärsstrateg till Uppsala Vatten och Avfall AB

Randstad · Uppsala

·

Ansök senast 30 nov. (3 dagar kvar)

Vid ansökan:Ange referens 201312373 i din ansökan

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och stärka möjligheterna för utökad näringslivsetablering i Uppsala?
Har du en fallenhet för komplexa affärer och kundrelationer?
Då kan det vara dig vi söker till arbetet som affärsstrateg inom avdelningen Hållbar affärsutveckling på Uppsala Vatten och Avfall AB. 


Uppsala Vatten och Avfall AB verkar i en mycket expansiv del i Sverige – i en av landets starkaste tillväxtregioner. Uppsala kommun fortsätter att expandera och vi ser ett ökat tryck från både samhället och näringslivet för våra tjänster. 

Vi söker nu en erfaren affärsstrateg som vill driva och utveckla samarbetet och affärerna kopplat till näringslivet samt koordinera andra komplexa affärsrelationer.    

Ansvarsområden

Som affärsstrateg kommer du att arbeta i en avdelning med 10 personer som har i uppdrag att utveckla bolagets värdekedja utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Inom avdelningen finns upphandlings- och inköpsfunktionen, hållbarhetsamordnare, miljöcontrollers, energisamordnare, fordonssamordnare och en senior rådgivare inom strategi och affärsutveckling. Du kommer tillsammans med en bred representation från andra avdelningar driva och utveckla bolagets avfall- och VA-tjänster mot såväl näringslivet som samhället i stort.

Arbetstider

Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.

Ort: Uppsala

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett generellt intresse för hållbarhetsfrågor, erfarenhet av projektledning, affärsutveckling eller annan verksamhetsutveckling. Du har en relevant högskoleutbildning, företrädelsevis inom national- eller marknadsekonomi,   tillsammans med några års aktuell relevant arbetslivserfarenhet. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av exempelvis M&A (fusioner och förvärv) och kanske en bakgrund som konsult inom affärsutveckling. Erfarenhet från avfall och/eller VA-branschen är meriterande men inget krav. Personliga egenskaper och förhållningssätt kommer att värderas högt för denna tjänst. 

Som person är du driven och analytisk med god strategisk förståelse. Du har förmåga att arbeta självständigt och strukturerat men är även lätt att samarbeta med andra. För att lyckas i tjänsten behöver du ha god kommunikativ förmåga. Du skapar och utvecklar goda relationer samt uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Som affärsstrateg har du många olika kontakter, externt och internt, vilket ställer krav på flexibilitet, samarbetsförmåga och en förståelse för olika funktioner i och utanför organisationen. 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-11-30. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

För information: I denna rekrytering samarbetar Uppsala Vatten & Avfall med Randstad rekrytering. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Hannah Sandström, hannah.sandstrom@randstad.se

Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen.

Om företaget

Tillväxten i regionen samt högt ställda krav på utveckling och innovation sker under Uppsala Kommuns tydliga ledarskap som präglas av ett starkt fokus på hållbarhet och klimatomställning, och i sker nära samverkan med länets och regionens offentliga och privata aktörer.

Vi producerar dricksvatten, avleder och omhändertar spillvatten och dagvatten, samlar in hushållsavfall, producerar biogas till kollektivtrafik och privatbilar, levererar biogödsel och slam till jordbruk och omhändertar och sorterar avfall vid vår sorteringsanläggning Hovgården. Vår verksamhet är styrd av speciella lagkrav på vatten-, miljö- och säkerhetsområdet eftersom vi levererar samhällsviktiga tjänster. Även för näringslivet i Uppsala är vi en viktig aktör med många leveranser till företag och integrerad infrastruktur.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Randstad AB

Vid ansökan:Ange referens 201312373 i din ansökan