Jobbsafari är en del avschibsted logo

Affärsområdeschef kolonial till Mathem i Stockholm

Affärsområdeschef kolonial till Mathem i Stockholm

Randstad · Stockholm · Ansök senast 5 juli

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Mathem fortsätter att växa och söker nu dig som affärsområdeschef inom kategorin kolonial. I rollen har du ett helhetsansvar för att driva och utveckla ett lönsamt, konkurrenskraftigt och relevant sortiment och kunderbjudande.

Varför ska du jobba hos oss?
Mathem är idag Sveriges största matbutik med lösplockade varor på nätet och vi fortsätter att växa. Hos oss får du jobba i en dynamisk och social miljö med möjlighet att utvecklas och växa med oss. Vi är en arbetsplats med stor mångfald och vi satsar helhjärtat på miljö- och hållbarhetsfrågor. Hos oss erbjuds du också en flexibel arbetsmiljö och en god balans mellan jobb och fritid.

Ansvarsområden

Du har personalansvar för kategorichefer och jobbar i en matrisorganisation inom sortiment och inköp. Utöver det kommer du ha bred kontaktyta med flera funktioner internt. Du är ytterst ansvarig för att livsmedelslagar och förordningar följs samt att relevant dokumentation hålls uppdaterad. I din roll är det viktigt med externt fokus där du ansvarar för samarbetet med dina leverantörer på strategisk nivå samt för att leda de större förhandlingarna både årligen och löpande. Du ansvarar för att upprätta och följa upp på en långsiktig affärsområdesplan med fokus på sortiment, strategiskt inköp och kampanj.
I rollen deltar du i ledningsgruppen på sortiment och inköp och rapporterar till Chief Category Officer.

Huvudsakligt ansvarsområde
  • Huvudansvar för affärsområdet med fokus på omsättning, marginal och konkurrenskraft
  • Personalansvar för kategorichefer
  • Upprättande av affärsområdesplan med fokus på sortiment, strategiskt inköp och kampanj
  • Upprättande och uppföljning av årlig budget och plan för affärsområdet
  • Leda leverantörsförhandlingar
  • Initierar prioritera, samordna och leda långsiktiga kategoriprojekt och JBP samarbeten med leverantör
  • Budgetansvar samt löpande uppföljning av kostnader och intäkter inom affärsområdet

Kvalifikationer

För att både lyckas och trivas i rollen ser vi att du har:
  • Högskoleutbildningen inom marknad/ekonomi, inköp, logistik eller motsvarande erfarenhet
  • God kunskap och erfarenhet från sortimentstrategi 
  • Mycket god erfarenhet av förhandling, avtal och leverantörsarbete
  • Goda kunskaper om dagligvaruhandeln och branschspecifika processer
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Mycket goda datakunskaper
  • Erfarenhet av personal- och budgetansvar

Som person är du driven, resultatinriktad och initiativrik med starkt affärsfokus. Du är van vid att ta utgångspunkt i data i dina beslut och är bekväm med att växla mellan strategisk och operativ nivå. Det är viktigt att du är kommunikativ och bra på att bygga goda och långsiktiga relationer. Du är van vid att arbeta strukturerat och lösningsorienterat, och duktig på att prioritera och tydligt leda andra mot uppsatta mål. 
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2021-07-05, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. 

För information: För det här uppdraget samarbetar vi med Randstad där rekryteringskonsult Kristin Olofsson, kristin.olofsson@randstad.se gärna svarar på dina frågor.

Om företaget

Mathem är Sveriges ledande, renodlade matbutik på nätet. Vi ger människor friheten att leva mer genom en snabb och enkel tjänst som erbjuder hemleverans till dörren.
För oss på Mathem står våra kunders bekvämlighet alltid centrum. Vi vill skapa den bästa upplevelsen för dem i allt från middagsplaneringen med familjen till dess att matvarorna finns på plats i hemmet. På detta sätt skapar vi mer tid för sakerna de älskar – matlagning, tid med familjen, träning eller jobb. När du jobbar hos oss får du därför en unik möjlighet att påverka människors liv i positiv bemärkelse. För leendet på kundernas läppar när matvarorna levereras är ovärderligt. 

MatHem grundades 2007 och är idag marknadsledare inom e-handel för livsmedel. Vårt mål är att ge våra användare smidiga och engagerande upplevelser i allt från planering och inköp till levereras med hög kvalitet direkt hem till dörren. Vi är ca 2400 anställda fördelade på vårt huvudkontor i centrala Stockholm och våra fyra logistikcenter i Stockholm/Bromma, Stockholm/Veddesta, Göteborg och Malmö.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons