Affärsdriven ekonomichef till Rekab Entreprenad

Affärsdriven ekonomichef till Rekab Entreprenad

Rekab Entreprenad AB · Umeå · Ansök senast 3 nov. (141 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Rekab Entreprenad grundades år 1998 och är idag ett av de ledande entreprenad- och projektutvecklingsföretagen i norra Sverige och en del av börsnoterade Wästbygg Gruppen. Vi har huvudkontor i Umeå med lokalkontor i Sundsvall, Örnsköldsvik, Skellefteå samt Luleå. 2023 omsatte bolaget 1,4 miljarder och vi är idag 230 medarbetare som tillsammans bygger och utvecklar ett starkare Norrland.

Våra kunder är främst kommuner, stat och regioner samt större fastighetsbolag och tillsammans bygger vi samhällsviktiga fastigheter längs hela den norrländska kusten, så som exempelvis skolor, sjukhus, bostäder, industrifastigheter och kommersiella byggnader. Vi tror på en växande marknad i Norrland med behov av ett hållbart samhällsbyggande.

Vår styrka är kostnadseffektiva och korta beslutsvägar där medarbetaren har möjlighet att bidra, påverka och göra sin röst hörd. Hos oss får du möjlighet att utmanas och växa.Ditt uppdrag Förutom ett helhetsansvar för vår ekonomi och koncernrapportering innebär din roll att se över vilka affärsmodeller vi arbetar med, säkerställa en hög kvalitet i våra utvecklingsprojekt, styra affärerna och ansvara för hur de ska drivas. Du har ett strategiskt fokus på en långsiktigt hållbar ekonomi som tillgodoser verksamhetens behov.

Rollen innebär att arbeta tätt tillsammans med VD och övriga i ledningsgruppen, koncernens CFO, projekt- och affärsutvecklare samt ekonomiavdelningen. Du leder och fördelar arbetet inom bolagets ekonomiavdelning bestående av två redovisningsansvariga och en löneansvarig, vilka du även har personalansvar för. Du är en del av bolagets ledningsgrupp och är även en del av koncernens ekonomiledningsgrupp med ekonomichefer från koncernens övriga dotterbolag. Tillsammans med CFO driver ni gemensamma frågor ur ett koncernperspektiv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för ekonomisk rapportering till Rekabs ledning samt koncernledningen och för de ekonomiska frågor som ingår i bolagets drift, styrning och ekonomiska affärsplanering.
  • Ansvara för och upprätta likviditetsrapporter, kvartalsrapporter, budget och prognoser tillsammans med ekonomiavdelning och koncern.
  • Planera och leda arbetet inom ekonomiavdelningen i Umeå. Svara för utveckling, uppdateringar av rutiner och instruktioner inom ekonomi.
  • Vara en brygga mellan ekonomi och den operativa verksamheten inom bolaget.
  • Löpande kontakter och förhandlingar med banker och andra finansinstitut.
  • Aktivt delta och driva frågor i våra projekt så som, bolagstransaktioner, due diligence och fastighetspaketeringar.
  • Tillsammans med affärsutvecklarna ta fram underlag till investerings PM som presenteras för en investeringskommitté.
  • Delta och driva implementeringen av koncernens nya gemensamma affärssystem UNIT4 för Rekab.

Din profil Som person är du affärs- och resultatdriven med en god förståelse för affärer. Det är viktigt att du trivs med att arbeta såväl strategiskt som mer detaljorienterat samt att du har en god analytisk förmåga. Genom ett lyhört och engagerat ledarskap stöttar du dina medarbetare, stärker gruppen och utvecklar ett väl fungerande team. För att bli framgångsrik i vår organisation behöver du vara en lagspelare som gärna samarbetar med andra, samt att du är en god kommunikatör och har lätt att vinna förtroende.

Vi är ett entreprenörsdrivet företag varför du behöver vara nyfiken, nytänkande och gilla utmaningar.Vår företagskultur kännetecknas av ett starkt driv att vilja framåt och att ständigt utvecklas, men vi värnar också om våra anställdas trygghet på arbetet. Vi har en familjär känsla som grundas i korta beslutsvägar och tillit till varandra.

Utbildning och erfarenhetVi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i ledande befattning. Du är van vid att hantera de arbetsuppgifter som beskrivs ovan och du har erfarenhet av att leda och fördela arbetet på en ekonomiavdelning. Din kunskapsnivå inom Excel är avancerad och du har erfarenhet från affärs- och rapporteringssystem. Vidare hanterar svenska och engelska väl i både tal som skrift.

Meriterande är om du arbetat med bolagsbildning, har goda kunskaper inom aktiebolagslagen, är van att hantera Due Diligence processer, samt erfarenhet av projektredovisning.

Övrig information

Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen får du gärna kontakta Emelie Wijk på emelie.wijk@rekab.se Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag: 2024-06-09. Vi tillämpar arbetspsykologiska tester, referenstagning och bakgrundskontroll i slutfasen av rekryteringsprocessen.

Tillträdesdag: enligt överenskommelse.

Tjänsten är en heltidstjänst med placering på vårt huvudkontor i Umeå.

Wästbygg Gruppen inklusive Rekab Entreprenad omfattas utav kollektivavtal mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen (Tjänstemannaavtalet) samt med Byggnads (Byggavtalet).

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Rekab Entreprenad AB

Placering

Umeå

Kontaktperson

Rekab Entreprenad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons