Jobbsafari är en del avschibsted logo

Affärsanalytiker till modernt drivmedelsbolag!

Academic Work · Stockholm · Ansök senast 3 dec.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

För dig med stort affärssinne och passion för siffror och analys finns nu möjligheten att att ta dig an rollen som affärsanalytiker hos en av våra kunder. Ta chansen att bli en nyckelspelare i deras resa att skapa framtidens destination för människan på väg. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Vår kund är ett energibolag med stationer över hela Sverige och med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi.
De erbjuder drivmedelsprodukter som uppfyller kundernas höga förväntningar och som utvecklats med förnybara och hållbara bioprodukter för att uppnå Sveriges högt ställda krav på minskad miljöpåverkan.

I nuläget söker de en affärsanalytiker till Convenience Retail- avdelningen. Uppdraget är ett vikariat mellan december 2021 till augusti 2022. För dig som visar framfötterna kan det finnas andra möjligheter inom bolaget på sikt.

Convenience Retailverksamheten är strategisk viktig och utgör ett spännande område för nytänkande och bidrag till företagets övergripande strategier och affärsmål. Det är en miljardaffär och finns via franchisetagare på över 100 stationer runt om i Sverige. Verksamheten förväntas växa såväl i antal butiker som i omsättning.

I rollens som affärsanalytiker ansvarar du för rutiner och processer kring ekonomistyrning, uppföljning och lönsamhetsfrågor för verksamheten. Du ansvarar för att löpande förse organisationen med relevanta underlag för beslut och uppföljning. Du arbetar löpande med försäljning - & budgetuppföljning på både butiksnivå och sortimentsnivå. Du analyserar utfall och arbetar nära drift- och sortimentsteamet för att stödja och uppmärksamma organisationen på trender och risker.

I din roll är du ansvarig för samarbetet med butikernas redovisningsbyrå och sammanställer underlag för rapportering, för såväl butikernas resultat som CR verksamhetens. Du är en del av CR-verksamhetens ledningsgrupp och ansvarar för ett kundlöftesråd kring finansiella flöden och IT strukturer där Franchisetagare från kedjan ingår som en referensgrupp för utveckling av nuvarande processer.

Du erbjuds

* Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
  • Budgetera, prognostisera och följa upp ekonomiska måltal för kedjan samt respektive station
  • Benchmarking kring lönsamhet & kostnader för optimering av affären
  • Projekt- och business case kopplade till verksamheten
  • Ekonomiska inspel till sortiment- och prisstrategier
  • Framtagande och löpande analys av försäljningsrapporter och styrningsverktyg
  • Analys av marknadsaktiviteter, dess effekt och resultat
Vi söker dig som
  • Har en högskoleutbildning med ekonomisk inriktning
  • Har minst 3 års arbetslivserfarenhet från relevant område
  • Har god kunskap i Office-paketet
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska då båda språken används i det dagliga arbetet
  • Har kunskap och erfarenhet av arbete i Excel och ekonomiska uppföljningssystem
Det är meriterande om du har

* Har erfarenhet av detaljistekonomi är meriterande

För att du skall trivas och bli framgångsrik i rollen så har du ett stort affärssinne, du förstår dynamiken i affären och vad som skapar lönsamhet. Du tar stort eget ansvar och trivs med att arbeta självständigt och resultatinriktat. Du brinner för siffror och analys och värnar om att förstå bakomliggande orsaker till utfall. Du har förmågan att ta ett helikopterperspektiv och är nyfiken, ända ner på detaljnivå, på vad som driver affären och får lönsamheten att växa. Som person är du trygg, prestigelös, driven och en duktig analytiker med utpräglat sinne för affärer.

Övrig information
  • Start: Från december 2021 till augusti 2022.
  • Omfattning: Heltid
  • Lön: Timbaserad månadslön
  • Placering: Sundbyberg
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Academic Work

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons