Jobbsafari är en del avschibsted logo

Afa Försäkring söker Avdelningschef Dataskyddsstöd

Afa Försäkring söker Avdelningschef Dataskyddsstöd

Ogunsen Executive Search · Stockholm · Ansök senast 6 juni

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna.
Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm - perfekt för dig som pendlar.


Vad du kan förvänta dig

Som chef för Dataskyddsstöd får du möjlighet att fortsätta bygga upp och utveckla en nyetablerad avdelning inom ett prioriterat område med stort fokus inom Afa Försäkring. Du leder utvecklingen av Afa Försäkrings dataskyddsförmåga, driver arbetet med att prioritera och skapa struktur för dataskyddsarbetet samt föreslår och genomför vid behov förändringar inom Afa Försäkrings dataskyddsarbete.

Du ansvarar för att rekrytera de delar av ditt team som inte redan är på plats och på så vis bygga en avdelning med fyra medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen för Juridik och rapporterar till Afa Försäkrings chefsjurist.

Vad vi förväntar oss av dig

Vi söker dig som har stor erfarenhet av dataskyddsförordningen och dess tillämpning i praktiken. Du har även erfarenhet av att stötta en organisation med rådgivning i dataskyddsfrågor och du har stor förståelse för informations- och IT-säkerhet i dataskyddssammanhang.

Vidare har du goda ledaregenskaper och tidigare erfarenhet av att leda i förändring med medarbetare i ett specialistteam. Du är van vid att arbeta med samordning och samverkan. Via tidigare projektledarerfarenhet kan du på ett pedagogiskt sätt dela med dig av kunskap både inom och utanför ditt team. I grunden har du en akademisk examen och det är meriterande om du har erfarenhet från försäkringsbranschen.

Som person är du lyhörd för ditt områdes roll gentemot verksamheten. Du arbetar transparent, tydligt och strukturerat gentemot den övriga organisationen. Du har förmåga att delegera uppgifter så att resurser används så effektivt som möjligt.

Detta kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete inom ett område som genomgår en spännande förändring och utveckling. Som chef på Afa Försäkring är du en del av ett ledarnätverk som träffas flera gånger per år i syfte att kompetensutvecklas och utbyta erfarenheter.

Som anställd hos oss får du ta del av flertalet förmåner inom friskvård, vardagslivet, pension och försäkring.

Titta gärna på filmen om hur det är att jobba hos oss. Här får du höra dina kanske blivande kollegor berätta om varför du ska börja jobba här.

Kanske känner du någon annan som skulle passa för tjänsten? Se till att de får veta - dela med dina vänner!

Varmt välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar vi med Ogunsen Executive Search. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Hendrik Dahlgren på telefon 0704-71 59 03 eller på e-mejl på hendrik.dahlgren@ogunsen.se. Då urvalsprocessen sker löpande är det viktigt att du skickar din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5 juni. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Våra fackliga företrädare är:
Forena, försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Fakta om oss
Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 660 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.

Följ oss gärna via LinkedIn och Twitter.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ogunsen Executive Search

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons