Administratör till Fjällskolan

Göteborgs Stad · Göteborg

·

Ansök senast 26 nov. (Idag)

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Fjällskolan är en skola med drygt 400 elever och präglas av trivsel och trevligt klimat och som är belägen högst upp i Masthugget. På skolan finns en rektor och biträdande rektor och vi söker nu en administratör till skolan som tillsammans med skolledning är med och driver skolan i den vardagliga verksamheten. Som administratör är du spindeln i nätet där du håller ihop många trådar och delar av verksamheten. Du är kontakten utåt i vardagen gentemot elever, vårdnadshavare och besökare. I arbetsuppgifterna ingår att: Sköta vikarieanskaffningen och bemanningen. Hantera diverse ITsystem som Personec, Procapita, Proccedo. Beställa varor och läromedel. Bemanna expeditionen och svara på samtal och träffa elever och vårdnadshavare, men även skapa en välkommande atmosfär. Sköta viss information internt och externt. Hantering av betyg och andra skolrelevanta uppgifter. Inrapportering av diverse statistik och uppgiftsinlämning. Behjälplig för avlastning av rektor och biträdande rektors arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Som administratör på Fjällskolan behöver du ha en förmåga att vara spindeln i nätet och kunna hantera många frågor samtidigt. Du arbetar tillsammans med skolledning och med personalen, så det är av stor vikt att du har ett trevligt bemötande och klarar av stundtals högt tempo samtidigt som du är självständig att ta egna beslut. På Fjällskolans expedition hjälps vi åt tillsammans, samtidigt som vi inte tycker att arbetsuppgifterna är någon annans att utföra. Du behöver ha ett sinne för struktur och rutiner och kunna göra det synligt för andra medarbetare. Vikarieanskaffningen och bemanningen innebär att arbetstiden är från 7.00 på morgonen (eller tidigare). Du behöver vara erfaren och mogen i din roll att möta andra människor, Du behöver ha erfarenhet och förmåga att arbeta i olika IT-system som t ex Personec och Procapita, meriterande om du redan har kunskaper i det. Beställningar och inköp sker i samråd med skolledning och du ska hantera fakturor och ha omdöme att göra mer kvalificerade inköp. Du ska ha förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt och klara av att samla in och rapportera in statistik men även att hantera betyg och viss extern och intern information. Det är meriterande att ha erfarenhet av skola eller annan liknande verksamhet, men även annan erfarenhet är välkommen att ansöka. Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Göteborgs Stad

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Ingrid Lindblad

031-365 93 65