Jobbsafari är en del avschibsted logo

1:e socialsekreterare till Bengtsfors kommun

1:e socialsekreterare till Bengtsfors kommun

Bengtsfors kommun · Bengtsfors · Ansök senast 23 juli

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Dedicare har fått förtroendet att rekrytera en 1:e socialsekreterare inom individ- och familjeomsorgen i Bengtsfors kommun 

Vill du vara med i utvecklingen av Bengtsfors individ- och familjeomsorg? Välkommen till natursköna Bengtsfors!

Inom individ- och familjeomsorgen arbetar vi nära våra klienter som oftast är personer som på något sätt är utsatta för motgångar eller svårigheter i livet. Vi har många kontakter med och ett stort ansvar mot invånarna i Bengtsfors kommun. Ramen för vår verksamhet styrs av lagstiftning, främst socialtjänstlagen, därutöver drivs vi av att tillgodose de individuella behov våra klienter har. Vi jobbar också utifrån en helhetssyn för att på bästa sätt hjälpa våra klienter. Det tycker vi är viktigt! Vår individ- och familjeomsorg är indelad i fyra funktioner; barn och unga, vuxengrupp, behandlingsgrupp och administration. Inom barn och unga samt vuxengruppen arbetar vi främst med utredningar och myndighetsutövning. Vår behandlingsgrupp arbetar med öppenvårdsinsatser och vår administrativa enhet stöttar upp i receptionen och för hela arbetsgruppen avseende de administrativa delarna. Hela enheten sitter tillsammans i våra kontorslokaler i Bengtsfors centrum. Vi har arbetsmiljön i fokus för att skapa bästa förutsättningarna för ett bra arbetsklimat med en hanterbar ärendemängd för medarbetarna inom verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill ta dig an en ledande roll och bidra till verksamhetens och dess medarbetares utveckling.
Vi söker dig som har lång och bred erfarenhet av utredning och handläggning inom myndighetsutövning, företrädesvis inom barn och unga.  
Du är utbildad socionom eller har en examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du har goda kunskaper om gällande lagstiftning.
Starkt meriterande är om du tidigare har arbetat som 1:e socialsekreterare/metodstödjare.
Körkort klass B är ett krav.

Personliga egenskaper

Vi ser att du sätter samverkan och dialog i första rummet. Du har ett pedagogiskt, coachande och professionellt förhållningssätt och är stabil och trygg i dig själv.
Du har en god analytisk förmåga, du är lyhörd och har förmågan att prioritera och strukturera så att både akuta och långsiktiga frågor hanteras parallellt.

Tjänsten
Tjänsten som 1:e socialsekreterare innebär att du har en arbetsledande roll, du leder och fördelar det dagliga arbetet på enheten i samråd med enhetschef. Du säkerställer en god kvalitét i verksamheten och ansvarar för att rutiner och riktlinjer följs.
Metod- och kompetensutveckling är viktiga delar i rollen. Du vägleder och handleder enheternas socialsekreterare i det dagliga klientarbetet och är en viktig del i samverkan internt så väl som externt. I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar.
Vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas med oss i Bengtsfors kommun. Hos oss erbjuds du ett stimulerande arbete med möjligheter att påverka utvecklingen inom socialförvaltningen tillsammans med kollegor och medarbetare.
Tjänsten är en tillsvidareanställning i Bengtsfors kommun.
Tjänstgöringsgrad 100 %.
Tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas

Ansökan
Ansök genom att klicka på knappen ”sök denna tjänst”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten är du varmt välkommen att kontakta mig. 
Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista annonsdatum.
Vi ser fram emot att höra från dig!
 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Bengtsfors kommun

Placering

Bengtsfors

Kontaktperson

Dedicare AB (publ)

Dela jobbannonsen

Anmäl annons