Måltidsutvecklare Måltidsservice USÖ

OmrådeÖrebro
Publicerad2025-07-01
Ansök senast2025-08-24

Om jobbet

Måltidsservice har ett övergripande mål - att servera landets godaste mat på sjukhus.

Vi arbetar med att öka andelen ekologiska måltider tillagade från grunden och utveckla menyer ur ett ekologiskt, klimatsmart och ekonomiskt perspektiv. Vi tillagar och serverar måltider både för patienter och personal på USÖ, Karlskoga- och Lindesbergs lasarett.

Gemensamt för våra cirka 70 medarbetare är vår serviceanda. Hos oss möter du människor som är engagerade, kreativa och med ett gott bemötande, där vi hjälper varandra och våra kunder.
Om jobbet
Med engagemang, kunskap och matglädje kommer du som måltidsutvecklare arbeta för att våra matgäster serveras smakliga måltider som ger välbefinnande och förgyller dagen. Tillsammans med kollegor driver du utveckling- och förändringsarbete genom olika projekt, nätverk och arbetsgrupper. Samt ger stöd och service i måltidsfrågor från måltidsservice till förvaltningens verksamheter. Du är också en föregångare i att utveckla och arbeta med digitala lösningar och arbetsmetoder i måltidsarbetet.

I arbetet ingår att arbeta med kostdatasystem och andra systemstöd samt att vara systemadministratör. Arbetet innebär också att ingå i menyarbetet och ta fram måltider som genomsyras av matglädje och hållbar utveckling.

Vi står inför en spännande framtid där vi ska styra om vår matproduktion till engångsportioner så kallad "Fleximat".
Kvalifikationer
• Dokumenterad högskoleutbildning som kostekonom eller kostvetare, alternativt en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

• Erfarenhet av att arbeta med utvecklings- och förändringsarbete med inriktning på mat och måltider.

• Mycket god digital kompetens och erfarenhet av att arbeta med systemstöd för måltidsverksamhet. Vi använder Matilda som kostsystem.

• Erfarenhet och god förmåga att planera, leda och genomföra utbildningar.

• Erfarenhet av att arbeta i processer och projekt, samt leda olika arbetsgrupper och nätverk.

• Erfarenhet och kunskap kring miljö- och hållbarhetsarbete kopplat till mat och måltider.

• Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt goda kunskaper i dokumentation.

Vi söker dig som är driven och engagerad och som har ett genuint intresse för mat och måltider. Som person är du öppen och utåtriktad och har förmåga att entusiasmera och inspirera. Du har lätt för att skapa goda relationer och har förmåga att samarbeta med våra dietister, kockar, chefer och matgäster. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och inger förtroende för både kollegor och våra matgäster. I rollen som måltidsutvecklare är det viktigt att du arbetar fokuserat med kvalitet kopplat till mat och måltider. Du är därför resultatinriktad och arbetar aktivt för att våra patienters och besökares behov och förväntningar ska uppnås. Vi ser gärna att du är kreativ och tar initiativ till förbättringar. I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Ansökan
Tillträde:Enligt överenskommelse. Vi kommer att göra urval och kalla till intervjuer löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om du är eller tidigare varit anställd i Region Örebro län kommer vi ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Kontroll av registerutdrag från Polismyndigheten kan komma att ske enligt aktuell lagstiftning.

Vi krigsplacerar våra tillsvidareanställda och i vissa fall även visstidsanställda. Läs mer om vad det innebär.
UpplysningarOm tjänsten
Ansök senast:2025-08-24
Ort:Örebro
Ref nr:Rs:2025:058

Region Örebro Län

FöretagRegion Örebro Län
Visa alla jobb för Region Örebro Län