Köksmästare Cedergrenska tornet & van der Nootska palatset

OmrådeStockholm
Publicerad2025-08-28
Ansök senast2025-09-27

Om jobbet

Memorio AB som driver konferens- och festanläggningarna van der Nootska Palatset, Cedergrenska Tornet och Stora Brännbo-konferens och hotell . Memorio ansvar också för catering till konferens och fest, t.ex. till 7As anläggningar i Posthuset och Odenplan samt maten som serveras på Soppteatern på Stockholms Stadsteater och på Lilla Klara.

Köksmästare till två av Stockholms mest unika pärlor

Vill du vara med och sätta Stockholms kanske mest gömda pärlor på kartan?

Nu söker vi en köksmästare som får det spännande uppdraget att ansvara för köken på både Cedergrenska Tornet i Danderyd och van der Nootska Palatset på Södermalm.

Våra anläggningar

Cedergrenska Tornet - Danderyds stolta landmärke

Detta röda tegeltorn med medeltida stil, färdigbyggt efter över ett sekel, erbjuder konferens- och festlokaler med hög takhöjd, eldstäder, kakelugnar - och en storslagen takterrass med milsvid utsikt över Stockholm. Här blandas historia, stämning och storslagen arkitektur i en helt unik miljö.

Van der Nootska Palatset - historisk prakt i Stockholm city

På Södermalm hittar du detta 1600-tals-palats med kulturhistoriska detaljer, antika bokhyllor, välbevarade målningar och kakelugnar. Varje rum - från Daurers till Fredmans källare - berättar sin egen berättelse i en miljö där man känner historiens elegans.

Gemensamma erbjudanden - i unik miljö

Båda anläggningarna erbjuder idag en likartad palett av högtids- och eventmöjligheter - bröllop, minnestunder, födelsedagsfester, företagsfester, inspelningsplatser för TV-produktioner, julbord och konferenser

Båda enheterna drivs av Memorio AB, ett bolag inom Teser Group, som specialiserar sig på att skapa oförglömliga upplevelser med hög kvalitet och känsla.

Tjänsten

Som köksmästare har du det övergripande ansvaret för köken på båda enheterna. Du arbetar självständigt i drift - ibland på Tornet, ibland på Palatset - beroende på bokningar och behov.

Rollen innebär att du:



utvecklar menyer och matkoncept, från idé till servering



arbetar operativt i köket vid event och middagar



ansvarar för köksekonomi, inköp, lagerhållning och inventering



schemalägger samtliga kökspass och säkerställer bemanning



samarbetar nära platschefen på respektive enhet och ledning för att utveckla helheten

Arbetstiderna är varierande - dagar, kvällar och helger. Du bör därför trivas med ett flexibelt schema och ha en vilja att arbeta när våra gäster samlas, vilket ofta är på kvällar och helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:



relevant utbildning inom kök



minst fem års dokumenterad erfarenhet från festvåningskök



tidigare erfarenhet som köksmästare eller i arbetsledande roll



vana från festvåningsverksamhet såsom bröllop, minnesstunder och företagsevent



känsla för klassiska svenska festmåltider med fransk elegans och modern finess



ett öga för både smak och presentation - maten ska vara en upplevelse för ögat såväl som gommen



erfarenhet av vegetariska rätter (meriterande)

Anställningsvillkor



tillsvidareanställning på heltid



anställning via Memorio AB



årsarbetstidsavtal tillämpas - vilket ger flexibilitet över året



tillträde enligt överenskommelse (provanställning 6 månader)



arbetstider: dagar, kvällar och helger



Ansökan



Skicka in din ansökan senast 20 september. Vi gör urval löpande - vänta inte med att söka!

Kontakt

Har du frågor om tjänsten? Kontakta:

Simon Fridholm

Platschef, Cedergrenska Tornet

simon.fridholm@cedergrenskatornet.se

Memorio AB