Kökschef

OmrådeStockholm
Publicerad2025-12-04
Ansök senast2026-01-03

Om jobbet

Kökschef ansvarar för att leda och utveckla Bröd & Salts köksproduktion med starkt fokus på produktutveckling och kvalitet. Rollen äger kökets produktion av färdiglagad mat, catering och salladsbarer som levereras till 28 butiker i Stockholm samt enheter i Göteborg och Uppsala. Kökschef driver utvecklingen av nya rätter och koncept samtidigt som kvalitet, effektivitet och livsmedelssäkerhet säkerställs i den dagliga produktionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Produktutveckling

• Driva utveckling av nya rätter, koncept och menyer i nära samarbete med ledning och kunder

• Testa och implementera nya recept anpassade för stordriftsproduktion

• Säkerställa att nya produkter uppfyller kvalitetskrav och är produktionseffektiva

• Bevaka trender inom måltidsbranschen och utveckla sortiment efter kundefterfrågan

• Anpassa koncept för olika butiker och regioner (Stockholm, Göteborg, Uppsala)

Kvalitet och produktion

• Äga och driva kvalitetsfrågor för alla köksprodukter (färdigmat, catering, salladsbarer)

• Leda och samordna kökets dagliga produktion i delvis skiftverksamhet

• Säkerställa rätt bemanning, kompetens och produktionstakt

• Följa upp KPI:er för köksproduktion, kvalitet och svinn

• Identifiera och åtgärda flaskhalsar i produktionsflöde

• Delta i dagliga produktionsmöten och rapportera till produktionschef/platschef

Livsmedelssäkerhet

• Säkerställa att produktionen följer Bröd & Salts egenkontroll och GFSI-relaterade rutiner

• Ansvara för temperaturkontroller, rengöring, allergenhantering och batchmärkning

• Följa upp avvikelser, initiera korrigerande åtgärder och bidra till ständig förbättring

• Samverka med produktionschef och extern kvalitetsansvarig i tillsyns- och kundfrågor

• Säkerställa korrekt hantering genom hela kylkedjan till butik

Ledarskap och personal

• Leda kockar och produktionspersonal med tydlig kommunikation och uppföljning

• Skapa delaktighet, ansvarstagande och trivsel i köket

• Säkerställa att alla medarbetare har nödvändig utbildning inom hygien, säkerhet och rutiner

• Hantera bemanningsfrågor, schemaplanering och introduktion av ny personal

• Bygga ett starkt team med fokus på kulinarisk kompetens och kvalitetsmedvetande

Personliga egenskaper

• Kulinariskt skicklig med starkt engagemang för mat och produktkvalitet

• Kreativ och initiativrik inom produktutveckling

• Tydlig och engagerande ledare som skapar teamkänsla

• Strukturerad med förmåga att balansera innovation med drift

• Kommunikativ och trygg i kontakt med både personal och ledning

• Lösningsorienterad med praktisk inställning och stordriftsfokus

Erfarenhet och kompetenskrav

• Genomgången kocklinje eller motsvarande 5 års yrkesverksam erfarenhet

• Erfarenhet av ledande roll inom stordrift med 10-15 medarbetare

• Erfarenhet från centralkök, catering eller liknande produktion med distribution

• Grundläggande förståelse för HACCP, hygien, livsmedelssäkerhet och GFSI-standarder

• God IT-vana (Excel, produktionssystem)

• Flytande svenska i tal och skrift

• Erfarenhet av menyplanering, receptutveckling och kostnadskalkyler är meriterande

Intervjuer sker löpande.

Bröd & Salt Bageri AB

FöretagBröd & Salt Bageri AB
Visa alla jobb för Bröd & Salt Bageri AB

Liknande jobb

Gateau söker konditor till vårt konditori i Skogås

Fazer Sweden

Stockholm1/12 - 7/12
3 dagar kvar