Kockar till STFs fjällstationer - vinter 2026

Publicerad2025-08-11
Ansök senast2026-01-28

Om jobbet

Svenska Turistföreningen driver åtta fjällstationer

Förutom boende, mat och naturupplevelser bygger vår verksamhet på möten mellan människor. I mötet med våra gäster skapar vi minnen, levererar kunskap och bjuder på upplevelser utöver det vanliga. För att kunna skapa dessa unika möten och upplevelser behöver vi dig som är engagerad, stresstålig och tycker om att bjuda på dig själv.

Nu söker vi kockar till våra fjällstationer

Restaurangbesöket är en stor del av våra gästers upplevelse och för oss är det viktigt att erbjuda vällagad mat gjord på bra råvaror med ett gott värdskap. Som kock kommer du vara en viktig del i att varje gäst får en minnesvärd helhetsupplevelse. Vilt, ekologiskt och närproducerat är viktiga val för oss.

Livet på en fjällstation är varierande, spännande och lärorikt, precis som en dag på fjället kan vara. Som en del av fjällstationen kommer du arbeta i en sammansvetsad arbetsgrupp som endast ser möjligheter. I gruppen stöttar vi varandra och hjälper till i andra delar på fjällstationen om det behövs. Våra värdeord omtänksam, nyfiken, äkta, professionell och engagerad genomsyrar hela vår organisation och arbetssätt.

Vad innebär rollen som kock?

Planera, förbereda och tillaga mat

Presentera maten på ett tilltalande sätt

Eventuellt stötta upp fjällstationen i andra uppgifter



Vem är du?


Har erfarenhet av kockyrket

Har ett brinnande matintresse

Grundläggande kunskaper inom livsmedelssäkerhet, egenkontroll och HACCP

Uppskattar ordning och reda

Lagspelare som älskar att samarbeta

Tar ett stort ansvar över dina arbetsuppgifter och helhetsresultatet

Goda kunskaper inom svenska och engelska

Vi värdesätter ditt driv, din kommunikationsförmåga och din förmåga att skapa de bästa förutsättningarna till gästmöten som går hand i hand med STF värdeord omtänksam, nyfiken, äkta, professionell och engagerad.

Information om tjänsten

Säsongsanställning med olika start och avslut beroende på anläggning, även möjlighet till fast anställning med provanställning

Mellan 80 och 100%

Arbetsschema följer verksamhetens behov och innebär arbete såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid

Lön enligt kollektivavtal Visita/HRF, Turistsupplementet

Kostavdrag enligt kollektivavtal

Vad erbjuder vi?

Personalboende mot hyresavdrag tillsammans med kollegor på fjällstationen

En fritid med fjället precis utanför dörren

Utvecklingsmöjligheter inom STF

Erfarenhet från besöksnäringen

Våra fjällanläggningar har olika öppettider, datumen som listas nedan är en hel säsong. Vi prioriterar sökande som kan hela säsongen, men söker även medarbetare för både längre och kortare anställning samt efter ordinarie säsong.

Aktuella perioder är: Abisko: Helårsöppet, norrskenssäsongen och vintersäsongen mellan 2025-11-14 till 2026-04-26 Läs mer om Abisko här.

Grövelsjön: 2025-12-22 till 2026-04-19 Läs mer om Grövelsjön här.

Storulvån: 2026-02-16 till 2026-04-19 Läs mer om Storulvån här.

Sylarna: 2026-02-16 till 2026-04-19 Läs mer om Sylarna här.

Helags: 2026-02-16 till 2026-04-19 Läs mer om Helags här.

Blåhammaren: 2026-02-16 till 2026-04-19 Läs mer om Blåhammaren här. Saltoluokta: 2026-02-23 till 2026-04-19 Läs mer om Saltoluokta här.

Kebnekaise: 2026-02-16 till 2026-04-19 Läs mer om Kebnekaise här.

Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Svenska Turistföreningen STF Aktiebolag

FöretagSvenska Turistföreningen STF Aktiebolag
Visa alla jobb för Svenska Turistföreningen STF Aktiebolag

Liknande jobb

Demi souschef, samt erfarna à la carte kockar sökes till Birka Gotland

Birka Gotland

Stockholm28/11 - 31/12
Rekommenderat