Kock till förskola – med fokus på hållbarhet och måltidspedagogik
Om jobbet
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.Hägersten-Älvsjö är en av 11 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad med cirka 3000 medarbetare. I dag är vi ett av stadens största stadsdelsområden med ca 130 000 invånare. I Hägersten-Älvsjö har du nära till staden, kommunikationer och naturen. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med möjligheter för dig att utvecklas i din roll.
Den kommunala förskoleverksamheten hos oss är den största i Stockholms stad och vi arbetar kontinuerligt och systematiskt med verksamhetens utveckling utifrån det kompetenta barnet och en lärande organisation.
Välkommen till oss
Vi är ett kommunalt förskoleområde inom Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning. Rektorsområdet består av nio förskolor. Våra förskolor ligger i nära anslutning till bra kommunikationer. Vi söker nu en kock till vår nystartade förskola, Kobran. Kobran är en förskola med sex avdelningar och med ett modernt kök. Många avdelningar på förskolan har en uteprofil och är på utflykt flera dagar i veckan.
Vi erbjuder
Du kommer att ingå i vårt kocknätverk och bidra till utveckling av arbetet tillsammans med andra kockar inom området. Vi sätter ett stort värde på kollegialt lärande, samarbete och nyfikenhet och att arbeta tillsammans för att uppnå våra gemensamma mål.
Din roll
Du lagar frukost, lunch och mellanmål varje dag. Specialkost tillagas vid behov och du ansvarar för egenkontrollen i köket. Vi söker dig som kan planera, genomföra och säkerställa att varje barn får en god, säker och näringsriktig måltider men också som kan ansvara för ett kök som arbetar nära pedagogerna på ett sätt så att köket blir en naturlig del av barnens utbildning.
Vi söker dig som:
- Kan skapa egna menyer samt har förmåga att möta barn, pedagoger och vårdnadshavare med värme och respekt, och bidra till matglädje och gemenskap.
-Ser måltiden som en pedagogisk möjlighet och vill samarbeta med pedagoger kring måltidspedagogik.
- Kan följa rådande riktlinjer för förskolan och livsmedelsverkets rekommendationer- kan tillaga specialkost enligt riktlinjer
- kan tillreda mat från grunden
Din kompetens och erfarenhet
Utbildning
- Minst en 3-årig gymnasieutbildning, Restaurang och livsmedelsprogrammet samt erfarenhet av att arbeta i förskolekök
- Motsvarande utbildning/erfarenhet
Meriterande
Dokumenterad erfarenhet av att arbeta i kök
Erfarenhet av vegetarisk och hållbar matlagning
Nödvändig kunskap
Födoämnesallergi
Specialkost
Vegetarisk kost
Näringslära - väl insatt i Livsmedelsverkets riktlinjer
HACCP och egenkontroll
God kunskap att kommunicera på svenska i tal och skrift
Grundläggande kunskap i IT - word, mejlkommunikation, internetanvändning
Meriterande kunskap
Kunskap om klimatsmarta val vid inköp
Kunskap om matsvinn
Agresso
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Stockholms stad
FöretagStockholms stad
Visa alla jobb för Stockholms stad