Bagerichef

OmrådeStockholm
Publicerad2025-12-04
Ansök senast2026-01-03

Om jobbet

Bagerichef ansvarar för att leda och utveckla Bröd & Salts bageriproduktion med fokus på kvalitet, produktutveckling och effektiv drift. Rollen äger alla frågor som rör bageriet - från daglig produktion och kvalitetssäkring till utveckling av nya produkter. Bagerichef skapar förutsättningar för ett välmående team och säkerställer att bageriets produkter håller högsta standard.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Drift och produktion

• Leda och samordna bageriets dagliga produktion i skiftverksamhet

• Säkerställa rätt bemanning, kompetens och produktionstakt för bagerilinjen

• Följa upp KPI:er för bageriproduktion, kvalitet och svinn

• Identifiera och åtgärda flaskhalsar i produktionsflöde och utrustning

• Delta i dagliga produktionsmöten och rapportera till produktionschef/platschef

Kvalitet och livsmedelssäkerhet

• Äga och driva kvalitetsfrågor för alla bageriprodukter (bröd, kakor, bullar mm)

• Säkerställa att produktionen följer Bröd & Salts egenkontroll och GFSI-relaterade rutiner

• Ansvara för temperaturkontroller, rengöring, allergenhantering och batchmärkning inom bageriet

• Följa upp avvikelser, initiera korrigerande åtgärder och bidra till ständig förbättring

• Samverka med produktionschef och extern kvalitetsansvarig i tillsyns- och kundfrågor

Produktutveckling

• Driva utveckling av nya bageriprodukter i nära samarbete med ledning

• Testa och implementera nya recept, tekniker och produktionsmetoder

• Säkerställa att nya produkter uppfyller kvalitetskrav och är produktionseffektiva

• Bevaka trender och utveckling inom bageri- och konditoriområdet

Ledarskap och personal

• Leda skiftledare, bagare och konditorer med tydlig kommunikation och uppföljning

• Skapa delaktighet, ansvarstagande och trivsel i bageristeamet

• Säkerställa att alla medarbetare har nödvändig utbildning inom hygien, säkerhet och rutiner

• Hantera bemanningsfrågor, schemaplanering och introduktion av ny personal

• Bygga ett starkt team med fokus på kompetens och hantverkskunnande

Personliga egenskaper

• Hantverksskicklig med starkt engagemang för produktkvalitet

• Tydlig och engagerande ledare som skapar teamkänsla

• Initiativrik och drivande inom produktutveckling

• Strukturerad med god förmåga att både leda och delta i produktion

• Kommunikativ och trygg i kontakt med både personal och ledning

• Lösningsorienterad med praktisk inställning

Erfarenhet och kompetenskrav

• Minst 5 års erfarenhet från bageri- och/eller konditoriverksamhet

• Meriterande med bageri- eller konditoriutbildning

• Erfarenhet av ledande roll inom livsmedelsproduktion

• Grundläggande förståelse för HACCP, hygien, livsmedelssäkerhet och GFSI-standarder

• God IT-vana (Excel, produktionssystem)

• Flytande svenska i tal och skrift

• Erfarenhet av produktutveckling och receptarbete är meriterande

Intervjuer sker löpande.

Bröd & Salt Bageri AB

FöretagBröd & Salt Bageri AB
Visa alla jobb för Bröd & Salt Bageri AB

Liknande jobb

Gateau söker konditor till vårt konditori i Skogås

Fazer Sweden

Stockholm1/12 - 7/12
3 dagar kvar