Jobbsafari är en del avschibsted logo

6 tecken på att du borde byta jobb

Lästid 2 min

Att göra jobbet på rutin kan vara ett tecken på att du ska se dig om efter en ny utmaning.

Har drömjobbet utvecklats till ett sömnjobb? Här är sex tecken på att det är dags att bryta upp och söka vidare.

Du vill heller vara ledig

Visst är det otroligt skönt att vara ledig, med det tycker de flesta oavsett om man gillar sitt jobb eller inte. Men tillhör du dem som alltid väntar på att det ska bli helg eller semester så att du äntligen kan få slippa jobbet är du nog helt enkelt på fel jobb. Att ha börjat räkna ner till pensionen, fast det är en si så där trettio år till dess, är också ett säkert tecken på att det är dags att leta efter ett nytt jobb.

Du gör jobbet med vänsterhanden

Du kanske egentligen inte vantrivs men det var länge sedan ditt jobb bjöd på någon större utmaning. Du kan ditt jobb och du gör det bra helt enkelt. Men att göra jobbet på rutin inspirerar inte och resulterar i att du känner dig oengagerad och omotiverad.

Ingen ork på fritiden

Ditt jobb tär på din energi och du känner dig ofta dränerad, ointresserad och oinspirerad. Du har heller ingen ork att hitta på roliga saker på din fritid. Dina vänner märker att du inte längre är dig själv och kanske till och med är oroliga över hur du mår.

Din hälsa påverkas

Du har mer eller mindre diffusa psykosomatiska besvär. Du kanske sover dåligt på nätterna för att du ligger och grubblar. Eller så har du huvudvärk, magont eller liknande. Sådana signaler är ofta kroppens sätt att visa att något i livet behöver förändras.

Du har svårt att se andra lyckas

När någon annan i din omgivning mår bra, har kul och gör framsteg på jobbet känner du dig ännu mer misslyckad. Det är svårt att säga grattis. Du blir avundsjuk fast det är inte alls är din stil att vara missunnsam och till och med bitter.

Du jobbar bara för att få lön

Ditt jobb har ingen annan mening än att det fyller på ditt lönekonto när månaden är slut. Om du vann på lotteri så skulle du säga upp dig på stående fot.

Fler tips från Jobbsafari